Tuesday, April 19, 2011

Saya nak hadiah best dari MamaFaiz & Shaklee

hasil nukilan: wafimamakidz at 5:13 PM 1 comments Links to this post
Salam semua.....


Mesti U all terkejut, apahal pulaklah Mamakidz ni kan, tiba2 saje nak hadiah dari Mama faiz & Shaklee.


Untuk pengetahuan U all, sahabat Mamakidz (nama manje beliau adalahCery),sedang menyambut anniversary setahun untuk penubuhan blog beliau.


Mama Faiz &Shaklee telah berbesar hati untuk berkongsi kegembiraan ini dengan kite semua... MAKANYA beliau telah menjadikan bulan APRIL ini sebagai bulan GIVEAWAY


Sebagai tanda pernghargaan Mama faiz & Shaklee juga telah memberi peluang buat para pembeli2 Shaklee dari blog beliau dan pembaca2 diluar sana yg sudi berkunjung ke blog Mama Faiz &Shaklee sepanjang April ini.


..hadiah2 menarik menanti kite semua ialah.. Setiap minggu Mama Faiz & Shaklee akan memilih seorang yang bertuah.. hadiah2nya



  • One pack of nutriferon (30 sticks). worth rm155 (1 org)
  • 1 set Body Care (Hand/Body moisturizer/Scrubs) from Crabtree/ Loccitane worth Rm150++
Pesanan penting:  Jika u all nak kan hadiah2 yang diatas ni, silalah layari blog cery iaitu www.mamafaiz.com utk mendapatkan keterangan yang lebih lanjut

5 + 1 Sebab Kenapa Newbies Gagal Dalam Berblogging!

hasil nukilan: wafimamakidz at 3:19 PM 1 comments Links to this post
Untuk pengetahuan U all, blog 2dayblogger adalah tempat Mamakidz membuat rujukan bagi menaiktarakan blog Mamakidz yang tidak seberapa glamer ini.  Maklumlah Mamakidz ni kan, newbie di dalam dunia blogging.  So, Mamakidz selalu pergi ke blog Otai2 yang tidak kedekut ilmu.  Sebab, Mamakidz ni bukannya pakar dan arif dalam bidang ini....
Berikut adalah beberapa petikan dari blog Otai(2dayblogger)
Hari ini nak kongsikan pendapat mengeani Sebab-sebab Kenapa Newbies Gagal Dalam Berblogging.Tips yang diberikan ini berdasarkan pengalaman sendiri kerana saya juga pernah melaluinya seperti mana para newbies sekalian.
Harap tips ini dapat membantu korang semua untuk improve kan lagi skill berblogging korang.Saya pun masih belajar dan akan terus belajar untuk meningkatkan ilmu pasal berblogging ini.Mana tahu oneday saya pun leh jadi Full Time Blogger..
Okey,jom layan…

Notis dari Google: Blog Yang Tidak Mengunakan Akaun Google Akan Dihapuskan.

hasil nukilan: wafimamakidz at 2:02 PM 0 comments Links to this post
Just now Mamakidz telah buat bw ke blog http://memorisusuanku.blogspot.com(kepunyaan kak mieja)


Blog kak mieja adalah tempat Mamakidz menimba ilmu penyusuan susu ibu dan dunia IT.  memang pelbagai info terdapat di blog Kak mieja ni tau.  


So, sesiapa yang belum menukarkan  ke akaun google, lakukanlah dengan kadar segera.  Bukan apa rugi nanti, buat penat2 N3 yang menarik last2 ke block. 

Tapi sesiapa yang dah memang menggunakan akaun gmail, Baguslah....





P/S: Terima kasih kak mieja kerana memberi keizinan kepada Mamakidz untuk mengwarkan2 kepada semua rakyat jelata di alam maya.  Untuk cerita yang lebih detail bolehlah u all layari di blog ini http://www.myukhuwwah.com
Mamakidz minta maaf sebab tak boleh nak copy+paste N3 beliau sebab empunya blog tidak mengizinkan.

Dana Kecemasan.....Pt.3

hasil nukilan: wafimamakidz at 12:00 PM 0 comments Links to this post
Dimanakah saya patut menyimpan "Dana Kecemasan" saya?


Dana kecemasan anda patut disimpan dalam satu akaun yang senang untuk anda keluarkan dalam waktu-waktu kecemasan.  namun ia tidak patu menjadi terlalu senang untuk kita menggunakannya dengan sesuka hati kita.


Kita mungkin memilih untuk membuka Akaun Simpanan dengan kad ATM.  Alternatifnya, kita juga boleh memilih untuk melabur sebahagian darinya kedalam mana2 dana Amanah Saham Kerajaan.


Ingatlah: Abila kita mendapat pendapatan, ingat untuk membayar diri kita sendiri terlebih dahulu.  Cara yang paling mudah ialah berdaftar dengan skim potongan gaji.  Kita mesti membuat satu ketetapan bahawa akaun ini adalah untuk kecemasan sahaja dan seboleh yang mungkin, kita tidak akan menggunakannya utk tujuan lain.

Dana Kecemasan.... Pt.2

hasil nukilan: wafimamakidz at 11:00 AM 1 comments Links to this post
Bagaimana saya boleh menyimpan, sedangkan saya tidak mempunyai banyak duit?


kita memang berfikiran yang tiada baki duit yang dapat disimpan selepas membayar semua bil.  Ramai ornga, tidak kira berapa banyak duit yang mereka ada...dan terus membuat kesimpulan duit tak cukup untuk menyimpan.


Namun, hanya anda sahaja yang boleh mengubah keadaan ini.  Begini caranya:

  • Bayar diri anda sendiri terlebih dahulu
  • Cipa satu '"akaun simpanan automatik" yang membolehkan anda mengeluarkannya ketika kecemasan
  • Turunkan perbelanjaan anda dengan hidup secara bijak
  • Tetapkan beberapa syarat untuk menggunakan duit, iaitu syarat yang BENAR2 ketak!
  • cuba sehingga anda berjaya tetapi jangan putus asa!  
Apakah yang dimaksudkan "Bayar Diri Anda Sendiri Terlebih dahulu"?

Dana Kecemasan..... Pt. 1

hasil nukilan: wafimamakidz at 10:02 AM 0 comments Links to this post











sumber rujukan: Utusan Malaysia, isnin 18 April  2011
Apakah yang dimaksudkan "Dana Kecemasan"?


"Dana Kecemasan" biasanya adalah satu dana yang anda cipta untuk membayar perbelanjaan diluar jangkaan.  Sebagai contoh:

  • Tayar-tayar kereta anda perlu ditukar dengan yang baru
  • Rumah anda penuh dengan anai-anai dan memerlukan rawatan
  • Anak anda mempunyai masalah apendiks dan memerlukan pembedahan
  • Gigi geraham anda perlu dicabut
  • Tiba2 syarikat anda bankrap
Senarai ini boleh berterusan panjangnya dan anda mungkin tidak mengalami hanya satu daripadanya, tetapi kesemuanya serentak.

FB Page daku

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

...There something about mamakidz Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez