Tuesday, December 21, 2010

Google translator kini berada di blog mamanior

hasil nukilan: wafimamakidz at 3:47 PM 0 comments Links to this post
Sekarang blog mamanior sudah ada google translator.  So, mulai sekarang members mamanior, u all boleh membaca blog mamanior ini dalam pelbagai bentuk bahasa.

Sebagai contoh, jika nak jadikan blog mamanior dalam bahasa filipina ke?, bahasa Arab ke?, U all just tukar jer di ruangan select language. Mudah bukan, selamat mencuba..

Jika kalian berminat nak mencuba diblog kalian sila klik disini. Semoga kalian enjoy.

Moral of the story: 
Menurut sifu IT saya kak mieja dan bunga, tak rugi jika ada ilmu kite kongsi bersama.

Kenapa vitamin Shaklee tiada silika?

hasil nukilan: wafimamakidz at 11:35 AM 0 comments Links to this post
Artikel ini diambil dari genkimomma.(credit to gengkimomma)

Salah satu mengapa saya memilih Shaklee sebagai supplements kami sekeluarga ialah kerana keaslian & ketulenannya. Buktinya, supplements Shaklee tidak memerlukan kehadiran gel silika (Silica Gel) di dalam bekas/ botolnya.
Sebelum mengenali Shaklee, saya sering habiskan masa yang agak lama untuk membeli supplements di farmasi. Mesti teragak2 nak beli brand yang mana satu. Nak compare lagi supplement facts for each brand, nak compare price vs quantity lagi, dan ditambah lagi dengan kehadiran silica gel (boleh dikatakan dalam kesemua jenama botol) yang agak tidak menyenangkan mata saya. Ntah laa, somehow, saya teringat silica gel yang selalu kita jumpa dalam kotak kasut atau kotak hand bag tue.
Bila pertama kali beli supplements Shaklee, saya akui yang saya agak terkejut kerana tiada silica gel di dalam botolnya. Jarang2 jumpa nih! Itu lah orang selalu kata, tak kenal, maka tak cinta, kan?
Namun, saya terkejut sekali lagi, apabila menjumpai silica gel dalam bekas Vitamin C untuk anak saya (Chewable Vita-C 100mg). Inilah yang saya maksudkan…

Sepantas kilat saya bertanya pada Pakar Pemakanan Shaklee (kak N).
Berikut ialah sessi soal-jawab kami…

Selama ini saya dapati supplements Shaklee tiada silika gel. Tapi, agak terkejut silika gel ada dalam botol Vitamin C for children.
Kenapa ada silika gel ya?
 
Akak juga terkejut pada mulanya tapi bila diterangkan oleh penasihat dari US satu masa dulu akak terima dengan rasional. Rasionalnya nama vit ini ialah chewable utk children. Bila kata utk budak2 mereka tidak seperti kita alert dengan perkara sekeliling. Jika kita mengambil vit dalam botol, kita akan pastikan tangan kita sentiasa kering…betul kan? Tetapi kanak2, adakala mereka tonggang vit dari botol tanpa mengambil kira tangan mereka basah atau kering, so that is why Shaklee ambil langkah awal dengan menyediakan penyerap kelembapan tersebut. Namun akak admit bahawa vit kanak2 Shaklee lebih baik dari semua jenis vit di pasaran kerana 
1. Tiada pewarna 
2. Tiada pengawet
 
3. Tiada perasa tambahan seperti kebanyakan vit dalam farmasi.
Lega hati saya! Hehehe. Memang betul pun. Anak-anak saya selalu berebut untuk buka botol vitamin mereka, termasuk lah si kecil yang belum pon 2 tahun tue.
Haih, tak padan dengan kecik! :P 
Uniknya silica gel yang diletakkan di dalam botol supplements Shaklee untuk kanak-kanak ini ialah, ianya tidak seperti biasa, yakni manik2 kecil di dalam packing bag kecil (beads packed in a semi-permeable plastic), tetapi, dalam bekas keras bujur yang kecil. Maka, kebarangkalian kanak-kanak akan menyentuh terus (direct contact) dengan silica gel itu ialah sangat-sangat tipis.


Maka kawan-kawan, sekiranya anda menjumpai kehadiran silica gel ini dalam botolsupplements Shaklee untuk anak-anak anda, jangan lah gusar ya. 

Testimonia dari seorang ibu yang strees kerana susu kurang...

hasil nukilan: wafimamakidz at 11:22 AM 0 comments Links to this post




Testimonia ini adalah dari customer upline mamanior iaitu N.(credit to N)

Email ini ibu terima dari kenalan cyber ibu. Pada awal perkenalan beliau seorang yang sangat stress....alhamdulillah dengan izin ALLAH kini tiada lagi. Beliau lebih ceria kerana penghasilan susunya yang makin bertambah. Alhamdulillah :) 

From: 
WAN KHAIRUNNISA [Chat now]
...
View Contact
To: norita n 


salam akak,ape kbr kak??smg akak sht di samping anak2 dan suami tersyg..maaf atas kelewatan email sy nie kak..sy sedikit sibuk dgn urusan kursus..nie br sampai kg di trg..esok nak buat aqiqah danial..jmputla dtg kl akak ade kelapangan..biznes sy pun blm lg berjalan dgn baik..blm smpt nak buat sepenuhnya,hopefully dpt buat sepenuhnya slpas nie...doakan sy kak...

pasal pengalaman saya bersama shaklee,nie sy akan ceritakan..

sebelum saye jumpe shaklee,sy sgt stress semasa susukan danial,sbb pd ms tue danial setiap ms nak susu,nak ngempeng ngan sy je..xnak lps nenen..ms tue msh dalam pantang,mlm2 pun die nak susu je stp ms,mcm danial xkenyang mnm susu sy..kdg2 penah sy menangis sbb sgt penat dengan karenah danial dan prnh jgk sy mcm da pts asa nak bagi susu badan pada danial..Satu hari sy bukak susuibu.com,ntah mcm mn sy tersampai di blog kak N,dgn penuh excited sy bc blog akak..pd ms 2 jugak ati sy sgt teruje untuk mencuba shaklee nie...sy pun trs order set C plus alfalfa dari kak N dan saya pun start mkn dan kenal dgn produk shaklee..alhamdulillah,bl sy mkn shaklee susu sy makin banyak,anak sy pun da minum susu ikut timing,xmcm dulu setiap ms nak susu..ape yang saya perasan susu sy makin pekat,kuantiti pun makin banyak.sblm nie sy pam dapat la dlm 4oz je..tapi lepas makan shaklee skali pam dapat la dalam 8-10 oz..sy rase sangat bersyukur sbb susu saye mencukupi hingga sekarang untuk menyusukan anak sy..anak sy pun xpernah di serang demam lagi hingga hari nie walaupun selepas kn cucuk..Banyak kebaikan yang sy dapat dengan produk shaklee nie.badan sy pun tak letih macam sebelum nie,walaupun sy berjage malam tp sy msh blh maintain lagi keesokan harinya..vitamin yang sy ambik skg shaklee set B,ostematrik,ESP,vit e dan lecithin..sy sangat berpuas hati dengan produk shaklee.

2 je la yang sy dapat kongsikan dengan akak..nak karang panjang2 x reti mengarang...hehe..sori ye kak..



moral of the story:  Semoga testimonia ini membuka minda para mommies.  Renung-renungkanlah....

FB Page daku

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

...There something about mamakidz Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez