Friday, September 9, 2011

Adakah anda Inginkan blog anda dipromosikan selama 30 hari secara percuma....

hasil nukilan: wafimamakidz at 4:16 PM 0 comments Links to this post

Tidakkah anda berasa teruja dengan statement diatas.
  
Tidak salahpun anda mencubanya sebab ia adalah percuma...dan secara tidak langsung dapat meningkatkan traffic pada blog anda.

Cubalah anda bayangkan blog hebat anda dipromosikan selama 30 hari? Wah...bayangkanlah

Lama tu... Inilah masanya, jangan lepaskan peluang ini.. Ia amat sesuai utk blog Mamakidz ini, sebab blog Mamakidz ini tidaklah seglamer manapun.

Tujuan C'Ayob buat ni semua adalah kerana, sebab nak membantu sesama blogger dan juga meningkatkan keaktifan anda di dunia blogger. Ramai di antara blogger yang jarang update blog, bukan apa...semakin anda aktif di dunia blog semakin tinggi kemungkinan orang nak view blog anda.
Cakap banyak pun tak guna, jom join aje dan kliklah disini 
Promosi 30 hari..


Pesanan dari penaja (C'Ayob):
1.  Blog korang akan di promosikan selama 30 hari, bermula pada hari segmen ini di tutup. Iaitu pada 11 September 2011, Jam 11.59 PM
Faham kan....bukan susah pun....Siapa nak ikut??

2.  Jadi, korang kenalah aktif  berblogger...kalau tak, blog korang tak akan muncul di blog list seperti di atas! Rugi lah..tak aktif..kan.

Credit to C'Ayob

Download Free Angry Birds Untuk Windows PC/Desktop Games

hasil nukilan: wafimamakidz at 12:40 PM 0 comments Links to this post
Angry Birds, pertama kali dikembangkan oleh Rovio untuk iOS di Desember 2009. Namun semenjak dirilis untuk versi Android, iPhone dan platform lainnya, game ini kemudian menjadi begitu fenomenal karena keunikannya. Lihat saja di android market, games ini termasuk aplikasi terpopuler dan paling banyak di download.  


Games Angry birds ini telah menjadi kegilaan pada kami sekeluarga, mulai dari Abah sehinggalah ke Jr. yang berusia 2tahun 1bulan.  Dipendekkan cerita, mereka memang pantang tengok handphone Mamakidz lepak di atas meja, mereka mesti ambil untuk main games Angry Birds tersebut.


Jikalau Abah tu, Mamakidz tak heran sangatkan, ini si abang dan Jr.  Kedua-duanya jika dapat main Angry Birds, ibarat dunia ini diaorang yang punya.  Setiap kali mereka main games tersebut, mesti score tiga bintang (tak main satu bintang tau).  So, nak dijadikan cerita bagi mengelakkan handphone ini menjadi .......(faham-faham ajelah kan.), maka Mamakidz telah mengoogle samaada ada atau tidak perisian Angry Birds yang boleh di install di PC, tujuan Mamakidz supaya mereka tidak menganggu handphone Mamakidz.  Maka terjumpalah blog ini.

Tapi nampak gayanya impian Mamakidz itu hanya tinggal mimpi sahaja, mereka lebih suka main Angry Birds di handphone Mamakidz, alasan mereka ialah jika main kat handphone best sikit sebab handphone ini kecil dan senang nak di bawah kesana kesini. 


Sebenarnya permainannya sederhana saja. Pertarungan antara burung dan babi, karena babi mencuri telur si burung. Cara memainkannya, burung burung akan dilempar ke arah babi yang berada di antara bangunan-bangunan. Sederhana sih, tapi animasi dan suara games ini lucu banget. Selain itu, jadi geregetan kalau belum bisa melewati level. 

Apakah harus punya handphone dengan platform android atau iPhone untuk bisa memainkan games ini? Tenang saja, ada installer untuk pc/desktop berbasis windows. Lagipula memainkan di pc dengan layar lebar sepertinya lebih puas daripada di layar hp.

Games Angry Birds dapat di download di sini.

Installer tersebut langsung bisa dijalankan untuk Windows 7. Untuk Windows XP biasanya tidak bisa langsung dimainkan dan ada keterangan error. Mengutip dari blog Agung, berikut langkah-langkah untuk menginstall game Angry Birds di Windows XP

  1. Download file Angry Bird Windows XP Fix dan ganti/tumpuki file asli dari hasil instalasi dengan file yang baru saja Anda download. Harusnya dengan cara ini, Anda sudah bisa memainkan permainan ini.
  2. Copy dan Paste “msvcr100.dll” ke folder System32. Biasanya berada di C:\Windows\System32.
  3. Update driver VGA Anda.
  4. Install Itunes.
  5. Install Microsoft Visual C++ Redistributable.
  6. Install Microsoft .NET Framework 3.5.
Jika hanya dengan langkah 1 saja, game Angry Birds sudah bisa dijalankan, maka tidak perlu langkah 2-6.

Di beberapa netbook,laptop, atau PC, terkadang muncul pesan error:
“Texture is too large 2048 x 2048, maximum supported is 1024 x 1024″

Adapun keterangan dari RovioMobile bagian FAQ :
Make sure the you have the latest display adapter drivers installed either through Windows Update or hardware configuration.
Dari keterangan tersebut, langkah yang harus Anda lakukan adalah melakukan update driver VGA Anda.

Download games Angry Birds Rio untuk Windows PC di sini

Mau lihat toys dan merchandise Angry Birds? Klik di sini


credit to cebongipiet

Testimonia dari diri sendiri - kenangan semasa permulaan mengamalkan pack permulaan Shaklee

hasil nukilan: wafimamakidz at 8:00 AM 0 comments Links to this post
Separuh orang kata kita tidak digalakkan mengepam sambil membuat kerja (2in1), kerana ia akan menyebabkan kita merasa tekanan. Dengan izin-Nya, Mamakidz tiada masalah emosi 'down' semasa mengepam.  Walaupun tangan Mamakidz menaip membuat tugasan sambil mengepam dan dalam masa yang sama siap dengan berinternet lagi.

Rahsia Mamakidz, ialah Mamakidz mengamalkan Vitamin Shaklee (vitamin B-kompleks).  Berapa banyak Mamakidz ambil?  Jawapannya senang aje, kalau Mamakidz rasa, banyak tugasan yang masih belum selesai Mamakidz akan ambil sebanyak 2biji pada waktu malam dan 2biji pada waktu siang.  Tapi di bulan puasa ini mamakidz ambil 2biji semasa nak tidur dan 2 biji semasa sahur.  

Selain dari itu Mamakidz juga mengambil PD + ESP dan vitamin-vitamin set B.  Selain dari itu Mamakidz juga telah menggunakan konsep handsfree dengan menggunakan double pumping Spectra 3 (Mamakidz telah membuat rujukan di google bagi membantu menjayakan sessi mengepam Mamakidz).

Selain dari itu, ada satu doa yang mama amalkan ialah:
"Ya Allah seberapa banyak susu yang aku perolehi hari ini, penuhilah dengan rahmatMu dan keberkatan di sisiMu.  Semoga dengan keberkatanMu, susu yang sedikit menjadi banyak dan kenyang buat anakku"
(doa ini Mamakidz minta izin dengan N, utk diamalkan...)

Dengan izin Nya, sejak Mamakidz mengamalkan doa ini Mamakidz tidak pernah merasa tertekan, malahan berasa tenang sahaja dan Jr.pun seperti memahaminya, maka Mamakidz tidak terlalu tertekan untuk membuat frozen ebm atau untuk bekalan di keesokan hari ke rumah babysitter.  Ini kerana Mamakidz dah fokus dalam minda Mamakidz yang mana, Mamakidz pentingkan Kualiti dan bukannya Kuantiti.  Oleh itu, seberapa banyak yang Mamakidz dapat, Mamakidz bersyukur dan Jr. seperti memahaminya tanpa merenggek.

Berikut di bawah adalah Testimonia Mamakidz sendiri yang mama hantar pada N(masa mula-mula mama amalkan shaklee):

Terima kasih kepada semua yang menghantar testimoni...setiap testimoni yang dihantar akan menerima hadiah saguhati dari saya.
Ini ialah email dari 
Wafi :

Testimoni Satu

Pada bulan June 2010, dengan izin Nya, saya telah menerima gerakan hati untuk menghubungi N bagi mendapatkan produk Shaklee (Trial pack ajelah). Hasilnya sangat mengagumkan, dengan izin Nya juga sebelum ini saya selalu tertekan untuk membuat stok frozen ebm dan dalam masa yang sama nak membekalkan kepada babysitter.

Sebelum menggunakan Shaklee (set b):

1. Stok frozen ebm : zero.
2. Kuantiti susu untuk dihantar kepada babysitter : 5oz x 5 botol

Selepas menggunakan Shaklee (set b):

1. Stok frozen ebm : tidak terkira bilangannya rasa-rasanye melebehi 30 plastik ebm storage (dalam tempoh 2minggu penggunaan set b)

2. Kuantiti susu untuk dihantar kepada babysitter : 2oz x 2 plastik ebm storage. (kadang-kadang tu tak hantar pun pada babysitter kerana, anak kite lebih suka makan nasi dari minum susu. Tapi, apabila pulang kerumah, direct feeding adalah satu perkara wajib, kerana dia sendiri akan adjust nak posisi kiri ke kanan.)

Kesimpulannya, journey penyusuan saya sekarang adalah dalam keadaan tenang sekali dan tidak terlalu risau tentang stok frozen ebm serta berapa susu banyak yg perlu dibekalkan kepada babysitter. Terima kasih ya Allah, kerana telah menyerukan aku utk temukan aku dengan N (walaupun tak dapat jumpa 4 mata). Terima kasih N kerana, tidak jemu-jemu memberi tips, motivasi rohani (kerana sekarang saya telah mula sujud kembali kepada Nya) dan menjawap sms dan panggilan perihal apa saja soalan yang saya kemukakan.

TESTIMONIA 2

Bulan ramadhan akan menjelma, puasaku banyak lagi yang belum diganti. So, saya pun membuat keputusan untuk bertanya kepada N. Al maklumlah takut terkejut bila puasa sebenar menjelma dan saya juga amat risaukan susu tidak keluar semasa kite berpuasa nanti. N menasihatkan saya agar mengambil Performance Drink dikala berbuka dan bersahur. Ia betul-betul membantu saya yang sedang berpuasa ganti. Saya telah mengambil Performance Drink dan set B, sepanjang saya puasa ganti. Tips-tips telah diberi oleh N, saya cuma mengikutnya. Alhamdulillah, Production susu saya tidak terganggu di kala sessi mengepam dan saya jadi lupa yang saya ni sedang berpuasa.

Kesimpulannya, walaupun saya berpuasa; Saya yakin serta Tawakkal kepada Nya, tiada yang mustahil dalam kehidupan ini. Susu saya sentiasa ada dan badan tidak berasa letih langsung. So, saya amat berkeyakinan, sedangkan puasa ganti saya boleh hadapi dan tempohi tidak mustahil pada puasa Ramadhan nanti. Insya- Allah

Sekali lagi terima kasih ya Allah, terima kasih N dan terima kasih Shaklee.

Sekian,
wafi

FB Page daku

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

...There something about mamakidz Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez