Thursday, November 18, 2010

.......Saya ingin Anak sebagai penyambung zuriat

hasil nukilan: wafimamakidz at 3:12 PM 0 comments Links to this post
Isu ini memang satu isu besar bagi sepasang suami isteri. Tapi, yang peliknya pasangan yang buat kerja h**** tu senang pulak nak dapat anak, lepas tu buang merata-rata.

Tersentuh hati mamanior melihat anak2 yang di buang di tepi2 jalan,dalam tandas dan sebagainya. Saban hari berita2 ini macam menjadi satu berita wajib dan alangkah kejinya mereka yang tergamak melakukannya...sedangkan dalam masa yang sama ramai di luar sana yang sangat menginginkan anak tetapi belum rezeki mereka...

Oleh itu Shaklee ada menawarkan 4 jenis vitamin yang sgt sesuai untuk mereka yang menghadapi masalah kesuburan.  Tapi harus mamanior ingatkan vitamin ini bukan di makan oleh sebelah pihak sahaja tetapi perlukan kedua2 belah pihak.  Di samping menambahkan kesuburan ia juga mengekalkan daya ketahanan badan sehari2...so, ibaratnya buy 1 free 1...

4 jenis vitamin yang mamanior maksudkan tersebut ialah b compleks, multivitamin, vitamin e dan zinc...apakah relevennya ummi mengesyorkan vitamin2 ini...di sini mamanior huraikan satu persatu secara ringkas dan jelas :-

1) Zinc - Zinc memberi kesan terhadap berbagai hormon termasuklah hormone sex, hormone thyroid, kemandulan bagi lelaki dan perempuan, prostate, thyroid yang tidak aktif . Kekurangan zinc juga dikatakan antara sebab kemandulan – Istilah yang di gunakan adalah “Below the level of technical sterility” bermaksud di bawah paras kesuburan. Ia mempengaruhi bilangan sperm (sperm count) dan pergerakannya (sperm motility). So, zinc ni mmg penting untuk kesuburan...

2) multivitamin - untuk memastikan keperluan 12 vitamin dan 7 galian dipenuhi. Rata2 pengambilan makanan seharian kita tidak dapat memenuhi keperluan ini atas banyak sebab dan kekangan.Dan uniknya multivitamin shaklee kerana ianya mengandungi iron formula yang sangat penting bagi tubuh.

3) B Compleks - paling penting untuk elak kemurungan (anti-stress) & menstabilkan hormon. Uniknya vitamin b shaklee kerana ianya turut mengandungi Folic acid dan Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon.

4) Vit E - membantu meningkatkan hormon seks baik lelaki mahupun wanita..Uniknya vitamin E shaklee kerana turut mengandungi silenium manakala vitamin E kebanyakkan di pasaran adalah dijual berasingan dengan silenium. Ia juga sangat bagus untuk jantung tetapi waktu yang sama ia boleh meningkatkan pengeluaran hormon seks testosteron.

Apa yang mamanior huraikan di atas hanya lah bersifat umum sahaja...sebenarnya setiap vitamin itu sangat banyak kesan positif apabila di amalkan...terpulang kepada diri sendiri memilih hanya yang terbaik untuk diri kita...

Dan, mamanior pernah di tanya mengapa mamanior tidak sediakan vitamin2 dia atas dalam bentuk trial pack???Ini kerana faktor kurang subur bg setiap manusia itu berbeza..dan masalah kesuburan juga mempunyai banyak sebab yang sukar di huraikan secara terperinci...Sekiranya anda terdiri daripada golongan yang memang normal(tiada masalah dari segi kesuburan-stlh check dgn pakar) dan ingin mencuba vitamin2 yg mamanior syorkan silakan...mamanior sedia membantu, hantar je email di p3zaf5y@gmail.com dan nasihat mamanior yang paling penting selain daripada makan vitamin jangan sesekali kita lupa untuk memohon kpd yang Maha Esa...kerana hanya Dia sahaja yang berhak mengabulkan doa kita kerana Dia telah menciptakan setiap sesuatu kejadian itu dengan sebaik2nya...
(**credit to nadia)


Berikut adalah harga bagi 4 vitamin tersebut:-

  • B-compleks -  Retail Price:RM53.75 mamanior Price : RM 43.00
  • Zinc – Retail Price:RM33.75 mamanior price Price : RM 27.00
  • Multivitamin(vitalea) – Retail Price:RM88.75 mamanior Price : RM71.00
  • vitamin E Complex – Retail Price:RM149.00 mamanior Price : RM119.00
Nota :
  • Harga yang dinyatakan di atas adalah harga diskaun dari mamanior.
  • Belum termasuk flat-rate shipping charges RM10.
  • Amalkan minum sekurang-kurangnya 3L air suam sehari.
  • Jika berminat hantar je PM pada YM @ SMS pada no. 012-9066653 Insya Allah saya akan membantu menyelesai masalah anda.
  • Jangan lupa Klik disini utk membuat pesanan (pergi ke ruagan order form)

FB Page daku

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

...There something about mamakidz Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez