Monday, November 8, 2010

perlu tahu kenapa membeli Trial Pack breastfeeding Shaklee bukan sekadar supplemen tambah susu

hasil nukilan: wafimamakidz at 7:58 PM 0 comments Links to this post
Vitamin shaklee bagus untuk banyakkan susu ibu..... < -------sebenarnya kenyataan ni kurang tepat...ianya adalah kesan jangka panjang sebenarnya...

..Saya tak nafikan ibu2 akan rasa gelisah risau bimbang apabila mengalami situasi susu merudum..dan segera mencari milk booster..dan apabila ramai kata shaklee bagus banyakkan susu.. wahh..terus beli.dan menaruh harapan yang tinggi.. dan apabila kesannya tak seperti yang diharapkan....terus condemn dan membenci supplemen yang tidak berdosa ini..hehe...Saya sendiri dulu membuat persiapan awal.... time tu saya beli sebab saya ready awal2 takut saya takde tenaga..nak kerja..nak jaga rumah..nak layan baby.nak layan hubby... bile hubby takde...all by myself.. so saya beli siap2.... dan apabila saya consistent mkn sepanjang penyusuan..alhamdulillah...amat ketara kesan ke atas kesihatan dan perkembangan baby...malah pengeluaran susu pun memberangsangkan..cume sesekali susu merudum tu normal... ada fasa up and down.. apa yang penting individu itu sendiri perlu fikir positif dan tabah...... dan zaman saya dulu mana ada Trial2 pack ni... kene beli full pack... sayabermula dgn full pack ESP + Vitalea + Bcomplex+ Vita C ..semuanya rm398....dan sekarang group kami membuat inisiatif (dipelopori oleh Kak N )... untuk menghasilkan Trial PAck hanya RM80 lengkap dgn semua yang diperlukan oleh ibu2 menyusu (basic)..

.. kenapa???kerana ingin membantu ibu2 diluar sana merasai apa yang kami rasa... khasiat vitamin tertua di dunia yang berkualiti tinggi...~~Lebih daripada 50tahun Shaklee menerajui perniagaan produk kesihatan semulajadi yg kukuh.Dr Forest C Shaklee lebih mendahuluinya dengan mencipta vitalized minerals multivitamin pertama di dunia pada 1915..~~..Pendek kata ibu2 yang membeli supplemen Shaklee perlu tahu pengambilan vitamin oleh ibu yang mengandung dan menyusukan anaknya adalah untuk memastikan si ibu dan si anak mendapat khasiat yang seimbang sepenuhnya.....Jika si ibu itu sihat, insyaAllah badannya dapat menghasilkan susu dengan lebih lancar dan efisien....Bagi saya sejujurnya..... milk booster yang banyak di pasaran sekrg yang kita tak tahu apa unsurnya atau pun hanya berfunsi sebagai penggalak susu yang berunsurkan drug... sampai satu tahap bila kita makan dah takde perubahan yakni badan dah sebati ngan makanan tu.. bila selalu sangat makan dah xder effect.. so kena makan makanan penambah susu yang lain pulak.....tetapi Trial Pack breastfeeding Shaklee bukan semata2 berkesan ke atas pengeluaran susu tetapi ianya berunsurkan vitamin2 yang memang yang diperlukan dalam badan kita dalam sehari...dalam perkataan lain yang lebih ringkas--BADAN CUKUP ZAT,CUKUP VITAMIN,BADAN SIHAT...MELANCARKAN PROSES PENGHASILAN SUSU--so susu banyak daaaa...
Jadi jika anda beralasan seperti di bawah ini ketika membeli trial pack breastfeeding :
saya mengambil vitamin Shaklee sejak masa mengandung kerana mahukan kesihatan yang optimum serta saya mahukan anak saya lahir dengan otak yang bijak dan sihat
saya mengambil vitamin Shaklee semasa menyusukan mereka kerana pengambilan diet makanan saya yang tidak seimbang dimana pengambilan sayur yang jarang-jarang, minum susu yang sekali sekala, makan buah kadang-kadang dan kerana saya sendiri tahu kesan dari ini semua membuatkan kandungan nutrisi dalam susuibu akan diserap daripada tubuh saya daan jika saya membiarkan tanpa apa2 tindakan maka saya akan senang letih, senang sakit, mood bersama suami akan berkurang, diri dan rumahtangga jadi tak terurus dan akhirnya saya akan kelihatan lebih tua dari umur saya.
anda memang ibu yang bijakkkk...

(**credit to cerry**)

Anda nak kenal lebih dekat siapa MARK ZUCKERBERG. Saksikan kisah benarnye bersama FACEBOOK di "THE SOCIAL NETWORK".

hasil nukilan: wafimamakidz at 11:05 AM 0 comments Links to this post


Siapa yang tidak kenal dengan nama Mark Zuckerberg, seorang genius didalam computer programming.  
Siapa sangka  dari budak muda biasa yang tidak tamat berlajar di Harvard kini beliau telah menjadi seorang JUTAWAN yang dikenali seantero dunia.  Hanya dalam tempoh 6 tahun, dengan FACEBOOK, beliau telah berjaya mengumpulkan 500million sahabat handai tanpa adanya musuh.......
  
Jika anda ingin tahu kesudahan cerita ini dan ingin mengalami sendiri semangat Mark Zuckerber, pastikan jangan melepaskan peluang menyaksikan "THE SOCIAL NETWORK" 

THE SOCIAL NETWORK" akan membongkar rahsia disebalik
kewujudan FACEBOOK.

"THE SOCIAL NETWORK" pasti akan menjanjikan sesuatu yang
 thrill dan sesuatu yang luar jangkaan minda kita.


DATANGLAH KE PAWAGAM YANG BERDEKATAN
UNTUK MENYAKSIKAN
 "THE SOCIAL NETWORK"
PADA 2DISEMBER 2010

Filem ini diarahkan oleh Scott Rudin, Dana Brunetti, Michael De Luca dan Cean Chaffin berdasarkan buku yang bertajuk "The Accidental Billionaires" dikarang oleh Ben Mezrich

"Saya ingin menonton filem The Social Network!".

Ingin mengetahui bagaimana Facebook bermula? Filem ini menceritakan bagaimana, seorang mahasiswa Harvard dan genius dalam pengaturcaraan komputer, Mark Zuckerberg membina rangkaian sosial dunia yang merevolusikan komunikasi. Antara pelakon-pelakon terkenal adalah seperti JESSE EISENBERG, ANDREW GARFIELD, JUSTIN TIMBERLAKE, ARMIE HAMMER and JOSH PENCE, dan ramai lagi. Filem ini adalah berdasarkan sebuah buku bertajuk "The Accidental Billionaires" oleh Ben Mezrich.


Untuk keterangan lanjut mengenai filem ini dan bagaimana untuk mendapat tiket-tiket percuma, sila lawati http://www.adexcel.com/the-social-network/index.html">Peraduan Blogger Filem "The Social Network".


Filem ini akan ditayangkan di pawagam pada 2 Disember 2010!

http://www.adexcel.com/the-social-network/index.html">http://www.adexcel.com/the-social-network/media/images/small-poster.jpg" border="0" />

FB Page daku

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

...There something about mamakidz Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez