Tuesday, January 25, 2011

Problem dengan Blogger Sign In

hasil nukilan: wafimamakidz at 3:36 PM 1 comments Links to this post
Adakah U all pernah keluar mesej sedemikian masa nak update blog (Apakah perasaan U all pada masa itu):

BLOGGER SIGN IN
WE FOUND THE FOLLOWING ERRORS:
YOUR BROWSER'S COOKIE FUNCTIONALITY IS DISABLED.  PLEASE ENABLE JAVASRIPT AND COOKIES IN ORDER TO USE BLOGGER.

Hari ini mamakidz telah mengalaminya. Buntu kepala mamakidz, rasa frust ada, rasa benggang ada dan seribu macam perasaan ada...semua sumber mamakidz telah gunakan.  Terasa kosong hari ini tak dapat update blog.  Seharian kerja mamakidz adalah mengodeh masalah yang mamakidz hadapi.  Mujurlah, hari ni free dan report pun dah siap.

So, mamakidz cuba mengoogle untuk cari jalan penyelesaian dengan menggunakan keywords:

Google Accounts: Problems signing in to your account

So, inilah langkah-langkah yang mamakidz rasa boleh menyelesaikan masalah mamakidz.  Mamakidz buat printscrn agar bila berlaku lagi masalah yang sama, mamakidz dah ada rujukan...  Tetapi walaumcmana pun mamakidz nak ucapkan terimakasih pada member-member mama yang sudi mendengar keluhan hati ini.  Beliau ialah Kak serindit, berakit kelangit, wan nor aini dan Salmiyati raus

step 1
step2

step 3
step 4
moral of the story:  Kalau tak tahu google jer, dan tanyelah sahabat handai yang pakar dalam dunia IT.  Jangan sekali-kali sombong untuk bertanya. Takkan ade jalan penyelesaiannya... jika tidak berkongsi masalah kite dengan rakan-rakan...Terima kasih kalian,  walaupun jam sudah menunjukkan pukul 3.36pm sekurang-kurangnya mamakidz ada entry hari ini.

FB Page daku

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

...There something about mamakidz Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez