Friday, March 4, 2011

Tips mudah utk dapatkan trafik dari blog lain

hasil nukilan: wafimamakidz at 4:17 PM 2 comments Links to this post



Ini adalah pendapat sifu IT mamakidz, satu tip mudah untuk korang meningkatkan trafik ke blog korang.Seperti yang kita tahu,trafik adalah segala-galanya untuk blog dan tanpa trafik maka terkuburlah blog kita,tetapi dalam mencari trafik tu jangan lah sesekali kita menggunakan teknik yang kotor untuk meningkatkan trafik.


Tip yang saya nak kongsikan ini cukup mudah tapi sebelum itu cuba perhatikan gambar dibawah ini:-
Haaa adik kakak dapat tangkap belum apa yang mamakidz cuba bagi tahu korang??Belum?Isk2..mari mamakidz jelaskan dengan lebih lanjut.Gambar kat atas itu adalah widget Komen Terbanyak Bulanan untuk blog mamakidz ini.Sekiranya adik kakak banyak memberikan komen kat blog ini,maka blog adik kakak akan tersenarai didalam widget berkenaan.Tak banyak pun,korang just komen lebih daripada Fara Hasna(2),pasti blog adik kakak akan terpapar disitu.

So apa kelebihannya kalau blog korang tersenarai disitu?Yang korang dapat adalah TRAFIK PERCUMA…Bila orang datang ke blog berkenaan dan terlihat blog korang tersenarai,jadi besar kemungkinan orang akan klik blog korang tu.So dapatlah sedikit trafik daripada blog berkenaan.Kalau nak trafik banyak,korang pergilah ke blog yang mempunyai ramai visitor dan mereka ada letakkan widget pengomen terbanyak.So komenlah banyak-banyak supaya blog korang tersenarai.

Oritelah,cukuplah setakat itu.Tip yang simple tapi kalau korang jadi top commentator di 10 blog yang mempunyai trafik yang tinggi,senang-senang saja korang dapat trafik kan.So taknak cuba ke tips ni?hahaha…klah.selamat mencuba rakan-rakan sekalian.Saya cuma boleh bagi tip,selebihnya korang yang perlu usaha untuk dapatkan trafik. =)



moral of the story: Newbie blogger mcm mamakidz ini, perlu sifu IT utk rujukan.  So, setakat ini pakar IT rujukan mamakidz ialah Yahaya teknik buat blog dan faisal 2dayblogger.com

Undian Pencarian 10 Blog Tercantik 2011(Kumpulan 2) Bermula!

hasil nukilan: wafimamakidz at 12:43 PM 0 comments Links to this post
Salam adik kakak...mamakidz nak maklumkan blog mamakidz tersenarai di dalam UNDIAN PENCARIAN 10 BLOG TERCANTIK 2011 (KUMPULAN 2). Blog mamakidz tersenarai di nombor 26 di blog 2 day Blogger.com. 
Mamakidz nak maklumkan, ini adalah percubaan mamakidz yang pertama, walaupun mamakidz sedar mamakidz ini hanyalah newbie di dunia blogger.  
So, adik kakak berilah  sokongan pada mamakidz, silalah vote blog mamakidz di 2day blogger.com.



FB Page daku

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

...There something about mamakidz Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez