Thursday, August 19, 2010

Dah.. 9 hari umat islam berpuasa, syukur..

hasil nukilan: wafimamakidz at 11:47 AM 0 comments Links to this post
Mama amat bersyukur kerana dapat meneruskan puasa walaupun dalam masa yang sama mama boleh bekerja dan mengepam ASI utk Jr.semasa di ofis.

Ini semua adalah kerana Performance Drink, ESP dan vitamin Shaklee.

Perbezaan memang ketara.  Ia berlaku pada mama sendiri.  Ini adalah tahun pertama mama berpuasa bersama Perfomance Drink, ESP dan vitamin Shaklee dan dalam masa yang sama sebagai "pumping mom & work".

Sebelum mengguna PD, ESP dan vitamin Shaklee, mama selalu ponteng puasa kerana dehidrasi dan tak larat sebab perut keroncong da..(gastik di bulan puasa) .sekarang saya begitu bersemangat untuk meneruskan puasa, walaupun pelbagai godaan dari rakan-rakan seperjuangan tapi dengan izin Nya kerana SHAKLEE, saya dah berubah.  Tapi, kalau bendera merah keluar tu minta maaflah ye.

Berikut adalah cara pengambilan PD, ESP dan vitamin Shaklee:-

Waktu berbuka
1. Makan makanan berbuka
2. Minum PD + ESP

Waktu sahur
1. Makan makanan bersahur
2. Minum PD + ESP
3. Ambil 3 biji Alfalfa

Sebelum tidur
1.Minum PD + ESP
2. Ambil 1biji vitalea, bcom, vitamin c + 3 biji Alfalfa

P/S: ini adalah perkara benar yang berlaku pada mama sebagai "pumping mom & work", bukan cetak rompak tau, tapi copy pengalaman mereka dan jadikan panduan hidup sihat mama seharian.

Entry ini adalah untuk Giveaway 3-hari anjuran My Super Kids sempena minggu ke-2 Ramadhan. Sila tinggalkan komen anda untuk membantu saya memenangi minuman cegah dehidrasi performance-drink-shaklee” target=”_blank”>Performance Drink bagi membantu saya kekal cergas berpuasa!

Anda juga boleh sertainya, sila lawati blog My Superkids entry Performance Drink for Giveaway 3 Hari untuk menang!

Banjir o..Banjir...Rumahku masuk air...

hasil nukilan: wafimamakidz at 11:43 AM 0 comments Links to this post
Aduh...masak macam ni, sedang-sedang sedap tidur, mama dikejutkan dengan dentuman petir dan kilat sambung menyambung. Aaaa... tidak...rupanye rumah mama telah dimasuki air.

Itulah dugaan dan pengalaman yang tak dapat kurasakan sebelum ini.  Almaklumlah tak pernah duduk rumah kampung, sebelum ini mama duduk di dalam rumah merpati je...(rumah flat da...)

Mujurlah suamiku dan anak mama yang no. 2 tu rajin membantu.  Kiranye hari ni kite orang sekeluarga bersahur di dalam banjir da...nasib badan.

FB Page daku

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

...There something about mamakidz Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez