Wednesday, March 9, 2011

Jadual Perlawanan Pusingan Kedua Kelayakan Olimpik,Malaysia vs Pakistan

hasil nukilan: wafimamakidz at 6:07 PM 0 comments Links to this post

Sedikit berita sukan…Saya tercari-cari bilakah tarikh untuk perlawanan pusingan kedua antara Malaysia Vs Pakistan. Seperti yang kita tahu,Malaysia berjaya mengalahkan Pakistan 2-0 semasa pusingan pertama di Bukit Jalil.


Tetapi mampukan skuad bola sepak Malaysia membuat kejutan sekali lagi di pusingan ke -2 nanti??Haaa..itu masih menjadi persoalan..


Untuk  makluman semua,perlawanan kedua akan berlangsung pada:-Tarikh: 9 Mac 2011(Hari ini)
Tempat:LAhore Pakistan
Hari ni rupanya perlawanan kedua akan berlangsung.Adakah pasukan Malaysia sudah bersedia??mari kita sama-sama tunggu dan lihat.Apa yang penting?kerjasama….bukanlah,kesungguhan untuk berjaya..Insya-Allah.

JELAJAH BLOG KATEGORI IBU

hasil nukilan: wafimamakidz at 10:58 AM 12 comments Links to this post
Checklist dari Abg. Ben:

  1. letak BANNER ini = dah letak
  2. Tajuk JELAJAH BLOG KATEGORI IBU dan linkkan ke entri ini ... = Dah letak
  3. Siapa yang layak masuk ? Blogger blogger yang sudah bergelar ibu ...= Dah semestinyan
  4. Ceritakan secara ringkas mengenai diri anda ..= 

Gambar mamakidz bersama anak-anak.
(Yang tengah berselimut tu anak mamakidz tengah menyusu)

Nama glamer yang terdapat di blog ialah MAMAKIDZ.  Mamakidz mempunyai 1tuan puteri dan 2 tuan putera. Tapi, suami mamakidz seorang sahaja.  Mamakidz seorang newbie di dunia blogger.  Mamakidz berkerja disebuah syarikat swasta dan mamakidz juga adalah "work & pump mama".  Maksud mamakidz, sewaktu bekerja mamakidz telah melakukan dua tugas serentak iaitu, tugas hakiki mamakidz di ofis dan dalam masa yang sama mamakidz mengepam susu utk dibekalkan kepada anak mamakidz yang masih menyusu badan sepenuh tanpa bantuan susu formula.

    5. Apakah kenangan manis anda sewaktu bergelar ibu=
Saat melahirkan anak-anak mamakidz dan pengalaman menyusukan sikecil dengan susu badan telah bertahan hingga ke saat ini iaitu 1 tahun 6 bulan. (sebelum ini hanya bertanya 2bulan sahaja kerana cetek ilmu dalam penyusuan susu ibu)

   6Kenangan pahit anda ?
Bila anak-anak tak nak dengar cakap mamakidz

   7.Kata kata khas buat si suami ...
Abah (panggilan utk suamiku yang tersayang)...kaulah pelita hatiku. Mama amat menyayangimu.  Tiada ungkapan seindah bahasa nak mama gambarkan betapa dalamnya cinta mama padamu.

   8. Jika ada anak , apakah nasihat anda kepadanya dan juga buat anak anak yang berada di luar sana ..
Anak-anak mama, dengarlah keluhan hati mama ni.  Hanya kalian, harta Abah dan Mama.  Jadilah insan yang sempurna dan berakhlak mulia.  Abah dan Mama, telah mendidik mu sebaik mungkin, hanya kalian sahaja yang boleh menentukannya...Ingatlah anak-anak Mama (Mira, Afiq dan Jr.), kalianlah madu..kalianlah racun pada Abah dan Mama.  Abah dan Mama sayang Mira, Afiq dan Jr.

   9.Apakah harapan anda kepada anak anda ..
Semoga mereka, menjadi insan yang berguna pada Agama, bangsa dan Negara

  10.Nasihat buat si gadis di luar sana ..
Ingatlah wahai anak-anak gadis diluar sana, jagalah akhlak kalian...Kalianlah yang bakal melahirkan generasi yang akan datang.  Jika kalian hanyut dengan dunia kalian, bagaimanakah kalian akan melahirkan seorang pemimpin di masa depan.

FB Page daku

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

...There something about mamakidz Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez