Wednesday, November 24, 2010

DOA for BF Mom

hasil nukilan: wafimamakidz at 3:59 PM 1 comments Links to this post
"Ya ALLAH...permudahkanlah segala urusan kehidupanku, banyakkanlah susuku untuk bayiku, dan permudahkanlah perjalananku untuk menyusukan anakku agar menuruti segala yang telah Engkau syariatkan...AMIN..."

Para mommies yang BF anak rajin-rajinlah amalkan doa ini...InsyaALLAH..berkesan...apa yang penting di fikiran para mommies....banyak mana pun usaha kita buat untuk banyakkan susu badan..."REZEKI SEMUANYA DATANG DARI ALLAH SWT & YAKINLAH BAHAWASANYA DIA MAHA PEMBERI"

Dan juga amalkan membaca surah al-Hujurat; al-Kautsar sedari mengandung lagi dan selepas melahirkan antara amalan-amalan yg bagus untuk mommies yg breastfeed anak...Sambil2 tu niat dalam hati semoga ALLAH swt murahkan rezeki kite, anak kite ; banyakkan susu kite...Baca dan cuba fahamkan melalui tafsir lagi bagus!

Lagi satu amalan yg bagus untuk mommies yg BF anak, amalkanlah membaca surah al-Baqarah: ayat 60. Sambil baca ayat tu letakkan tangan pada breast, usap2, and doa dalam hati semoga Allah murahkan rezeki anak kite; supaya kite mampu provide susu yg cukup pd anak kite hingga sekurang-kurangnye umurnya 2 tahun...

Dan (ingatlah) ketika Nabi Musa memohon supaya diberi air untuk kaumnya, maka Kami berfirman: "Pukullah batu itu dengan tongkatmu", (ia pun memukulnya), lalu terpancutlah dari batu itu dua belas mata air sesungguhnya tiap-tiap satu puak (di antara mereka) telah mengetahui tempat minumnya masing-masing. (Dan Kami berfirman): "Makanlah dan minumlah kamu dari rezeki Allah itu, dan janganlah kamu merebakkan bencana kerosakan di muka bumi".

Lagi satu, amalkanlah berzikir dgn kalimah
YA MATIN (Maha Sempurna KekuatanNya) 70 kali setiap hari. Waktu yg paling bagus adalah pada waktu malam dan subuh. Anda juga boleh bacakan zikir tersebut dan hembuskan ke dalam segelas air lalu diminum. Yakinlah...insyaALLAH susu badan kita akan bertambah jika kita istiqamah dgn amalan yg tersebut di atas....


Selain dari itu para mommies juga boleh cuba mengamalkan doa ini:


" Ya Allah seberapa banyak susu yang aku perolehi hari ini, penuhilah dengan rahmat Mu dan keberkatan di sisiMu.  Semoga dengan keberkatanMu, susu yang sedikit menjadi banyak dan kenyang buat anakku."


Yakinlah dengan sebarang doa yang kita baca, kerana dengan bacaan doa itu Insya Allah ia akan dapat mengubah hidup seseorang..


Disamping berdoa, para mommies perlu jugalah berusaha dengan mengambil supplemen yang sesuai.  Macam mamanior sendiri, mamanior mengamalkan vitamin supplemen Shaklee, iaitu Set B + ESP. Dengan izin dari Nya, hasil gabungan kedua-duanya ternyata ia memberi kesan kepada Mamanior.  So, Mamanior pun amat berharap ia juga dapat membantu para mommies yang kebuntuan.  Insya Allah.


Berikut adalah harga bagi Vitamin Set B + ESP tersebut:-
  • Vitamin B-compleks -  Retail Price:RM53.75 mamanior Price : RM 43.00
  • Alfalfa Complex (s) – Retail Price:RM53.75 mamanior price Price : RM 43.00
  • Multivitamin(vitalea) – Retail Price:RM88.75 mamanior Price : RM71.00
  • vitamin C 500mg  – Retail Price:RM92.50 mamanior Price : RM74.00
  • ESP (Energizing Soy Protein)  – Retail Price:RM150.00 mamanior Price : RM121.00
Nota :
  • Harga yang dinyatakan di atas adalah harga diskaun dari mamanior.
  • Belum termasuk flat-rate shipping charges RM10.
  • Harga diatas adalah untuk Full pack sahaja, tapi jika sekiranya para mommies nak  trial pack, mamanior ada sediakan juga.  Harga nya adalah RM80.00 sahaja (tapi tak termasuk ESP tau, sebab ESP tak boleh buat trial pack disebabkan faktor keselamatan dan kesihatan, harap maaf)
  • Amalkan minum sekurang-kurangnya 3L air suam sehari.
  • Jangan lupa pump setiap 3 jam
  • Jika berminat hantar je PM pada YM @ SMS pada no. 012-9066653 Insya Allah saya akan membantu menyelesai masalah anda.
  • Jangan lupa Klik disini utk membuat pesanan (pergi ke ruagan order form)


Moral of the story:  Apa yang penting para mommies, usaha itu tangga kejayaan dan para mommies juga perlu ingat pentingkan KUALITI PADA AIR SUSU KITA, PEDULIKAN KUANTITI Insya Allah para mommies tidak akan merasa tekanan seperti Mamanior.(ikutilah kisah Mamanior pada blog yang sebelum ini)

FB Page daku

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

...There something about mamakidz Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez