Thursday, November 25, 2010

Jangan salah faham...

hasil nukilan: wafimamakidz at 1:43 PM 2 comments Links to this post
Saban hari banyak blog yang menulis mengenai testimnoni diri mereka sendiri tentang pengambilan vitamin Shaklee.

Rata-rata adalah dari golongan ibu yang menyusukan anak mereka.

Antara perkara yang dicoretkan 

·    susu berwarna kuning dan pekat
·    anak minum sedikit dan mudah kenyang, senang nak    buat stok susuibu
·    ibu lebih bertenaga
·    hubungan suami isteri bertambah intim
·    penghasilan susu meningkat

Namun bagi yang baru menjadi ibu, ibu yang sedang dalam masalah penyusuan dan ibu yang tercari-cari milk booster akan terus membuat andaian...
Vitamin Shaklee bagus untuk membanyakkan susuibu!

Jujurnya statement ini kurang tepat kerana
 anda perlu tahu mengapa anda perlukan vitamin.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pada dasarnya saya mengambil vitamin Shaklee sejak masa mengandung kerana mahukan kesihatan yang optimum serta saya mahukan anak saya lahir dengan otak yang bijak dan tubuh badan yang sihat!

Pada dasarnya saya mengambil vitamin Shaklee semasa menyusukan mereka kerana pengambilan diet makanan saya yang tidak seimbang dimana pengambilan sayur yang jarang-jarang, minum susu yang sekali sekala, makan buah kadang-kadang dan kerana saya sendiri tahu kekangan yang saya lalui akan membuatkan kandungan nutrisi dalam susuibu akan diserap daripada tubuh saya dan
 JIKA  perkara ini dibiarkan berlarutan tanpa diganti dengan sepatutnya maka saya akan senang letih, senang sakit, mood bersama suami akan berkurang, diri dan rumahtangga jadi tak terurus dan akhirnya saya akan kelihatan lebih tua dari umur saya. Serta inilah perkara-perkara yang dilalui oleh ibu-ibu yang bekerjaya dan disamping menyusukan anak mereka.

Kerana tidak mahu berlarutan dan mendapat padah serta akibat, saya membuat keputusan untuk makan vitamin secara konsisten!

HAKIKATNYA pengambilan vitamin oleh ibu yang mengandung dan menyusukan anaknya adalah untuk memastikan si ibu dan si anak mendapat khasiat yang seimbang sepenuhnya.
Kereta yang dijaga maintainance nya akan bergerak lebih lancar di atas jalanraya.

Sama juga dengan ibu-ibu yang mengandung dan menyusu. Jika si ibu itu sihat, insyaAllah kandungannya tidak meletihkan baginya.
Jika si ibu itu sihat, insyaAllah badannya dapat menghasilkan susu dengan lebih lancar dan efisien.

Secara jujurnya saya maklumkan: pengambilan vitamin memberi kesan yang positif bagi ibu yang mengandung dan menyusukan anaknya.  Bagi ibu yang menyusukan anaknya dengan susuibu...pengambilan vitamin akan memberikan kesan berikut adalah
 benar sama sekali

·    susu berwarna kuning dan pekat
·    anak minum sedikit dan mudah kenyang, senang nak  buat stok susuibu
·    ibu lebih bertenaga
·    hubungan suami isteri bertambah intim

Vitamin yang dimaksudkan ialah vitamin asas seperti multivitamin, b complex, vitamin C, protien @ESP, kalsium dan alfalfa. Setiap vitamin ini memberi fungsi yang berlainan namun atas satu tujuan iaitu kesihatan yang menyeluruh. JUJURNYA PENGAMBILAN VITAMIN MENGKAYAKAN NUTRISI DALAM SUSUIBU!

Namun bagi mendapatkan hasil seperti  ini.....
penghasilan susu meningkat

Saya selalu tekankan 3 perkara :

1. Pam dengan konsisten setiap 3 jam atau kerapkan bayi menyusu untuk menghasilkan ransangan kepada payudara untuk menghasilkan lebih susu. Jangan sesekali tidak mengepam atas alasan payudara tidak bengkak. Jarak sesi perahan yang terlalu jauh iaitu melebihi 3 jam boleh menyebabkan penghasilan susu akan mula merosot dan lama kelamaan susuibu akan kering.

2. Minum sekurang-kurangnya 3L air sehari...ini kerana air diperlukan untuk penyerapan vitamin dengan lebih menyeluruh.

3. DOA yang berterusan. Doa ini yang membantu keyakinan kita kepada Allah kerana dengan izin Allah jualah rezeki susuibu itu mengalir dengan lebih banyak.

Kepada mereka yang membuat pesanan trial pack vitamin, diharapkan mengambil perhatian atas notifikasi yang saya nyatakan di sini.


Jika anda membaca tulisan saya dan membeli produk dengan rakan sepejabat mahupun jiran anda, sila dapatkan konsultasi dari orang tersebut terlebih dahulu supaya hasilnya adalah sama seperti yang saya nyatakan dan beliau bertanggungjawab atas apa yang disyorkan.

(**credit to N)


So, para mommies, dapatkan trial pack hari ini untuk merasakan perbezaan yang ketara dalam hidup anda! Hanya RM80 dengan penghantaran adalah PERCUMA!. 
(SMS je @ 012-9066653)

FB Page daku

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

...There something about mamakidz Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez