Friday, November 12, 2010

Gambar sebelum dan selepas diedit

hasil nukilan: wafimamakidz at 5:12 PM 0 comments Links to this post
Terima kasih kak mieja kerana sudi menjengah blog mamanior yang tak seberapa ini dan memberi komen yang membina terhadap gambar ini.  Walaumacammanapun terima kasih kerana memperkenalkan mamanior dengan softwafe ini.  Kalau para mommies nak mencuba photoscape(klik utk download) ini silakanlah.  
Para mommies mesti enjoy punya.  

sebelum diedit
selepas diedit

Psst..mommiess,nak tahutak rahsia B-compleks & kecantikan wanita. Inilah Hakikatnya.......

hasil nukilan: wafimamakidz at 1:47 PM 0 comments Links to this post



Setiap insan yang bergelar wanita pasti ingin kelihatan cantik,sihat bergaya....betul tak?.....Dan hakikat yang ramai tidak tahu bahawa wanita sangat memerlukan vitamin B dalam kehidupan harian, lebih2 lagi B Complex..tidak kiralah sama ada wanita itu berkerjaya ataupun surirumah sepenuh masa...



Mengapa B complex penting dalam menjadikan seorang wanita itu kelihatan cantik? Pasti ada yang tertanya2...jom baca fakta2 ni (credit to ibuaddin nasa & mommy icha,cerry)

Antaranya :-
1. Ia membantu bagi isteri, ibu atau wanita berkerjaya yang kurang rehat agar sentiasa bertenaga. Apabila seorang ibu itu kerap bangun malam untuk menguruskan anak serta menyusukan anaknya, secara tidak langsung ini telah mengganggu sistem badan si ibu untuk mendapatkan good sleep or quality sleep. Apabila ini berlaku, sel2 tidak dapat berkembang dengan sihat. Inilah anatara punca mengapa ramai ibu2 yang baru beranak 1 atau 2 sudah kelihatan lebih berusia dari umurnya.
2. Vitamin B membantu sebagai penenang.Ada ibu2 yang adakala berada dalam keadaan stress yang boleh disebabkan banyak faktor, antaranya disebabkan urusan kerja, rumahtangga dan sebagainya. Maka di sini vitamin B Complex memainkan peranan yang sangat penting.Apabila seseorang ibu itu tenang, maka flow susunya juga akan lebih lancar malah lebih banyak lagi dari keadaan gelisah, atau gundah gulana.
3. Vitamin B adalah "spark plug " dalam badan kita. Vitamin B Complex sangat penting dalam menukarkan makanan kepada tenaga. Tidak dinafikan ada sesetengah orang akan merasa cepat lapar akibat makan b complex namun ianya tidak akan membuatkan seseorang itu gemuk, seperti yang selalu dikatakan oleh orang tentang B complex.
Sebenarnya banyak lagi mengapa wanita sangat memerlukan B Complex dan antara tanda kekurangan B complex pada seorang itu ialah cepat marah, murung, cepat letih, moody, kulit nampak kusam, tension...

kepentingan B complex:
Ada beberapa perkara yang menyebabkan tubuh kita memerlukan lebih vitamin B atau lebih khusus ialah B Complex.
1. Vitamin B larut air dan tidak disimpan dalam badan pada bila-bila masa pun. Ia mesti sentiasa diganti – malah setiap hari.
2. Banyak vitamin B dimusnahkan atau menjadi deaktif kerana cahaya. Tidak banyak usaha yang dilakukan untuk melindungi vitamin bernilai ini dari cahaya.
3. Gula menghapuskan B Complex. Lima kali ganda B Complex mengikut RDA diperlukan untuk mematabolismekan gula dalam cuma satu minuman Cola. Dan bayangkan mengikut kajian… secara purata setiap kita menerima hampir 128 paun gula setahun.
4. Stress mental dan fizikal meluputkan lebih B Complex.Tekanan atau stress adalah asam ragam dalam hidup semua orang. Biarpun kita sering memikirkan stress mental, stress fizikal juga boleh merosakkan kita. Kebanyakan vitamin B dilibatkan dalam pengeluaran neurotransmitter dan pengubahsuai dalam otak yang membolehkan badan mengatasi stress dengan baik.
5. Haba menghapuskan kebanyakan unsur B Complex. Dalam proses penyediaan makanan, vitamin B sensitif kepada haba yang yang sering memusnahkan. Sesungguhnya vitamin dimusnahkan ketika penyediaan makanan segera, makanan dalam tin, makanan yang dibekukan dan makanan siap masak.
6. Antibiotik, pil tidur, pil perancang, racun serangga menghapuskan banyak vitamin B Complex. Ubat-ubatan ini menghapuskan bekalan B Complexdengan mudah.
7. Sesetengah sumber B Complex yang terkaya diketepikan oleh sesetengah individu. Daging seperti hati, limpa dan jantung tidak dimakan atau dilarang untuk sesetengah individu disebabkan tuntutan keagamaan mahupun akibat kolesterol yang tinggi. Vegetarian pula menghadapi masalah vitamin B12 sebab vitamin ini hampir tidak wujud dalam keluarga sayur-sayuran.

dan inilah rahsia sebenar yang membuatkan ibu2 menyusu di luar sana berseri2 apabila mula mengamalkan Breastfeeding Set..kenapa?..kerana ada B complex dalam set tu tau ( baca testimoni lastweek puan ann yang bgtau kulitnye nampak berseri...haa..ni lah rahsianya.. B COMPLEX..

ini SMS dari salah seorang ibu yang saya maksudkan.. Pn Ann dari putrajya..sebelum ni dia kasi short sms je...tp sms ni panjang skit.after 2weeks+ mkn supplemen..


Salam kak cery..dah 2 weeks plus consume set B +Energizing Soy Protin (ESP) ..1st week mkn adala skip2...urat dah byk putus..hehehe..skrg dah consistent mkn ..my friends kata muka mcm lain je... lain2 macam mana..berseri2 dan nampak healthy.hahah..kembang giler dlm hati..x baik riak kan..4-5 orrg gak la yg tegur..alhamdulillah thanks akak...pagi2 tak rasa penat langsung....walau mlm x cukup tido coz hadif suke bgn malam.....dulu kalo pagi2 ann org paling malas bangun nak gi keje...skrg kul 5 pagi dah bangun..pagi2 dukung hadif kat depan beg baju hana and hadif kat blakang.. akak bygkan cemana..tp energy tetap mantain tip top..alhamdulillah hope everything gonna smooth ...akak n shaklee mmg mabeles



semua ibu akan sanggup berkorban utk anaknya... termasukla utk meneruskan perjuangan breastfeeding kerana cabaran breastfeeding ni tak semudah yang disangka......itulah hebatnya kasih seorang ibu...bak kataDr Haji Fadhillah Kamsah.. ..Jika kita diberi kesempatan untuk mengendong ibu kita di belakang bahu, lalu mengelilingi kaabah bersamanya sebanyak tujuh kali, belum tentu kita dapat membalas setitik air susu yang diminum kita sewaktu bayi. Masya-ALLAH!Betapa hebatnya cinta seorang ibu terhadap diri kita. Betapa hebatnya setiap kasih dan sayang yang telah diberikan oleh beliau.


Kesimpulannya ...tak salah nak cuba Trial Pack Breastfeeding ni...hanya RM80 dan rasakan sendiri kehebatannya.... seperti yg Ann dari putrajaya ni alami..... kesan yang mengujakan direct to mothers and babies....

*berminat?..sebotol cuma rm43(120tablet)plus Rm10 for postage.. atau boleh dapatkan B complex ni dalam Trial Pack set B gak.. hanya Rm80 with free gift and free delivery)

FB Page daku

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

...There something about mamakidz Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez