Tuesday, December 28, 2010

Mamakidz bukan lagi Mamanior

hasil nukilan: wafimamakidz at 2:13 PM 0 comments Links to this post
Mulai sekarang saya ingin dikenali sebagai mamakidz bukan lagi mamanior.  Ini adalah kerana bagi mengelakkan pilih kasih diantara anak-anak mamakidz.

Pada pandangan dan pendapat mamakidz ini adalah biasa, tetapi apabila diamaati betullah pendapat hubby mamakidz, iaitu ia mengambarkan seolah-olah mamakidz lebih cenderung dan fokus kepada jr.@nior sahaja.

P/S:  Mama minta maaf padamu Miera dan Afiq.  Mama tidak berniat ingin meminggirkan kalian.  Masakan mama boleh lupakan yang mama telah membawa kandungan mama selama 9bulan.  Ini mungkin disebabkan mama terlalu excited ingin berceritakan pengalaman dan pengembaraan mama dalam bidang penyusuan ibu, menggunakan produk nursing dan supplement shaklee.  Yang mana sebelum ini mama tidak pernah ambil tahu.  Malahan mama telah membesarkan kalian dengan susu formula.  Sekali lagi anak-anak mama, maafkan mama...

Tak kenal maka tak cinta....

hasil nukilan: wafimamakidz at 2:01 PM 0 comments Links to this post
Mama ambil petikan inti dari blog N (Credit to N)


Ini email dari seorang ibu yang menyusukan anaknya :

Saya mendapat tahu pasal vitamin Shaklee dari kawan tempat kerja saya. Saya cuba google dan terjumpa blog akak. Saya seorang ibu yang menyusukan anak dan anak saya berumur 3 bulan. Saya baru start kerja dan saya rasa penat dan keletihan saya buatkan saya tak mampu nak buat kerja rumah selepas balik dari kerja. Saya pernah amik vitamin dulu itupun masa mengandung sahaja namun bila sekarang ramai yang sibuk cerita pasal vitamin, saya rasa tertarik nak cuba. Soalannya :

1. Benarkah Shaklee ini berkesan untuk penyusuan?

2. Adakah ianya selamat, halal dan mempunyai kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia?

3. Adakah trial pack masih ada untuk saya cuba dahulu?

4. Bolehkah saya membeli dengan harga ahli atau saya perlu jadi ahli untuk dapat harga ahli?


Maaf jika saya banyak tanya namun saya perlu yakin sebelum menggunakan sesuatu produk. Harap akak dapat jawab email ini segera kerana saya memang nak cuba.

Salam

Nisa
 

Terima kasih buat Nisa yang sudi menghantar email ini. Ibu dah pun reply email Nisa secara personal namun ibu nak kongsikan jawapan soalan Nisa itu agar lebih ramai yang tahu :)

1. Benarkah Shaklee ini berkesan untuk penyusuan?

Alhamdulillah setakat ini ramai yang sangat berpuashati dengan Shaklee. Mereka bukan sekadar makan namun telah memperkenalkan ibu dengan ramai kenalan baru. Namun Shaklee akan lebih ketara kesannya jika perkara ini di lakukan dengan istiqamah iaitu :

1. Bayi disusukan sekerap mungkin atau sesi perahan yang sentiasa konsisten....jangan TIDAK PAM hanya kerana payudara tidak bengkak. Namun jika nak rasa payudara penuh dengan susu, amalkan makan alfalfa 6 biji sehari dan minum ESP bagi yang amalkan supplement. You can feel it! TETAPI KENA INGAT! Pastikan pam sehingga payudara kosong untuk mengelakkan BENGKAK SUSU atau clog duct.

2. Minum 3 L sehari.
 Cuba sediakan indicator. Macam ibu sekarang walau dah tak menyusukan Addin dan Nasa namun ibu pastikan ibu mengambil 3-4 L sehari yang disukat melalui botol. Ramai customer yang mengadu susu pekat namun susu belum banyak....kalau tak minum banyak dan tak mengepam dengan konsisten...memang takkan nampak impak yang hebat.

3.
 Doa yang berterusan bukan sekadar dari niat dari hati atau tadah tangan semata-mata. Perlu ada amalan yang mendekatkan diri kita denganNya. Membaca Al Waqiah setiap malam, berzikir memuji kebesaranNya. Bersedekah dan berbuat baik sesama manusia di mana di samping itu membersihkan hati dari siap wasangka terhadap ALLAH. Bila ada wasangka itu lah kekadang membuatkan rezeki kita terbantut. Kita kena yakin dengan amalan kita dengan ALLAH. Sesungguhnya ALLAH itu MAHA PEMBERI. Mintalah nescaya DIA memperkenankan.

2. Adakah ianya selamat, halal dan mempunyai kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia?

Shaklee adalah selamat, vitamin asli tanpa pewarna, perasa tiruan, asli tanpa kehadiran silika gel. Halal dan diyakini serta punya kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia.
 

3. Adakah trial pack masih ada untuk saya cuba dahulu?

Trial pack sentiasa ada insyaALLAH selagi ada permintaan. 
 

4. Bolehkah saya membeli dengan harga ahli atau saya perlu jadi ahli untuk dapat harga ahli?




Kalian boleh membeli dengan harga ahli menggunakan ID 830030 dan tidak perlu menjadi ahli untuk mendapatkan harga ahli. Namun jika kalianberminat untuk berkongsi kebaikan Shaklee bersama keluarga , sanak saudara serta rakan taulan dan ingin mencari pendapatan sampingan, boleh emailkan kepada kite secara peribadi untuk mengetahui dengan lebih lanjut.

FB Page daku

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

...There something about mamakidz Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez