Friday, January 28, 2011

Apakah Kebaikan & Kelebihan ESP

hasil nukilan: wafimamakidz at 5:24 PM 0 comments Links to this post
ESP memekatkan susu ibu?

Bagi yang belum pernah amik ESP....pasti tertanya-tanya, benarkah ESP membantu penyusuan? Secara jujurnya pengambilan ESP meningkatkan kandungan protien dalam susuibu sendiri malah ini membuatkan anak mudah kenyang dan tidur lebih lena. Untuk meningkatkan kuantiti pula, si ibu perlulah membuat sesi perahan yang konsisten setiap 2 -3 jam skali atau kerapkan penyusuan secara langsung. Jangan tunggu sehingga payudara bengkak baru nak perah. Inilah kesilapan yang sering dilakukan terutama bagi yang baru menimang cahayamata.

Mari kita baca email ini :


from asiah ab wahid <asiah_ab_wahid@xxxxxxxx.com>
to Hadha
date Fri, Jan 14, 2011 at 3:23 PM
subject Susu dah jadi pekat
mailed-by yahoo.com
signed-by yahoo.com
Images from this sender are always displayed. Don't display from now on.
hide details Jan 14 (12 days ago)



Salam..

Hadha.. Ape kaba?



Betul la hadha, susu makin pekat bile makan set B and ESPtu. masa mula2 makan ESP dulu (masa tu set B blum sampai lg), saye dah rase pening sket 2-3 hari, rase macam nak demam je... sekarang dah ok dah.

air tok sah cakap, memang saye suka minum air kosong banyak2. kalo bawak air 1.5 liter g keje, tak cukup. hehe. Amik air husband pulak (husband satu opis)..

alhamdulillah baby pun dah kurang meragam dah. dulu die selalu kembung perut. nangissssss je... cian die. sekarang ni seronok tgk die dah pandai nak main2 dgn abangnyeee..

2 hari lepas husband tanye nape susu macam warna hijau sket? hehe

saye jawab makan vit tu la... haha.. sebab die tak berapa nak bagi beli tp coz pakai duit sendiri, kurang sket la bebelannye...

kepekatan susu bertambah tapi kuantiti nye lebih kurang sama je mcm dulu. kdg2 7/9/10/11 auns.. kalo tgh tension macam skrg dapat minimum 7 auns, cthnye smlm. hehe

esok nak balik semenanjung tapi bos suruh siapkan kerje, urgent kene anta hari ni. orang lain buat 2 minggu, saye kene buat 2 hari...

sebelum makan ESP dulu, badan lemah rase macam tiap2 hari posaaa je memanjang.. dari pagi sampai malam... huhu. sekarang dah tak rasa penat macam dulu lagi.
Thank ye hadha..


Mengekalkan kecantikan untuk si suami

Membaca kisah wanita ini, mamakidz tersenyum sendirian. Ianya juga mengingatkan ibu beberapa kenalan yang memberitahu mengapa mereka tidak mahu menyusukan anak mereka kerana khuatir payudara mereka akan nampak lembik dan tidak cantik. Adakah ianya boleh terjadi? Jawapannya ialah ya jika wanita atau isteri itu tidak menjaga kesihatan dan tidak menjaga pemakanannya.


Bagi yang mampu menjalani kehidupan yang sihat dan seimbang di mana, bersenam dan pengambilan makanan bersandarkan piramid makanan, maka masalah payudara lembik dan hodoh insyaALLAH dapat dielakkan. Manakala bagi yang tidak mampu menyediakan makanan yang seimbang, kita masih punya alternatif iaitu dengan mengambil makanan tambahan yang berkaitan dengan kecantikan tubuh badan.


Apakah zat vitamin yang membantu menganjalkan payudara selain menganjalkan kulit kita?
Protien. Ini kerana protien ialah keperluan asas kepada sel. Sel terbentuk dari protien. Namun protien ini sangat fragile dan mudah rosak pada suhu yang tinggi. Dalam vitamin Shaklee, dikenali sebagai ESP atau nama panjangnya ialah Energizing Soy Protien.


Apa kebaikan Soy Protien Shaklee (ESP)?


In November 2004, Dr. Nasr (see credentials below) spoke in Milwaukee, Wisconsin on the benefits of soy. If you want please feel free to pass this along to your acquaintances. He uses Shaklee Soy exclusively because it has the very best and most complete soy protein and isoflavone content. You can feel so very good about Shaklee’s soy protein, and how we can help so many people who are looking for ways to improve their health.


Dr. Nasr has a B.S. in Agronomy; M.S. in Biochemistry of anti-oxidants and a PHD. in Pharmacognosy (science of bio-active products). He received his M.D. from Rush Medical College in Chicago, followed by Internal Medicine and Cardiology fellowships from Chicago Medical School. He is a member of the American College of Nutraceuticals and the American College of Preventive Medicine and is Director of the Medical Care & Diagnostic Center, Lake Villa, Il.


1. Optiflora and Soy Protein increase the absorption of protein, decrease gas and discomfort and decrease cholesterol by 23%

2. Sixty (60) studies have been conducted showing soy protein increases bone density more than just Calcium Magnesium does.

3. Two studies show that soy and vitamin E, together,decrease LDL (bad cholesterol) by 40% and that is 17% greater decrease than Zocor and Lipitor

4. Four studies show that soy protein inhibits oxidation of LDL (bad cholesterol) by 40%. When cholesterol oxidizes, it becomes “sticky” and builds up on the arterial walls, which leads to clogged arteries.

5. Soy prevents gall stones. It doesn’t dissolve them but it prevents them.

6. Soy prevents kidneys from damage. Lots of animal protein may be hard on the kidneys, but soy protein protects the kidneys

7. French fries at major fast food establishments are crispy. That is a value for the store. Some french fries are coated with a protein substance that when combined with the sugar in the potato and then heated, gives them added crispness. Unfortunately that combination of sugar, protein and high heated fat produces a carcinogen. Probably a good idea to avoid all French fries.

8. Shaklee’s protein includes valuable protein and isoflavones that are not present in other soy proteins produced with heat or chemicals. Shaklee’s low heat – water wash process keeps the isoflavones in the protein. Isoflavones are natural cancer fighting ingredients that occur naturally in soy.

9. Soy’s protein and Isoflavones inhibit the mutated cell’s ability to make an enzyme that would cause the cell to continue reproducing and form a tumor.

10. Soy inhibits the cancer cell from making blood vessels that invade arteries and zap nutrients (this process is called angiogenesis).

11. Soy increases the killing effect of the white blood cells (phagocytosis).

12. Soy’s amino acid Lysine when combined with Vitamin C decreases Colon Cancer by 90%.

13. The flavanoids (like those in Shaklee’s Flavomax) when combined with Soy Protein are synergistic (they work even better together) and decrease breast cancer 10 fold.

14. Beta carotene (like those in Shaklee’s CarotoMax) when combined with Soy Protein and Calcium with Vitamin D are 10 times as effective at preventing cancer cells from getting an addition blood supply.

15. Women in the Orient get about 80mg of Isoflavones a day women in US and Europe get about 1.0 mg. That is an 80% negative difference for US and Europe.

16. Soy protein helps the differentiated cell (bad cell) convert back to a normal cell

Selain ESP, tubuh kita memerlukan semua zat asas yang terkandung dalam multivitamin. Namun selain dari itu....biasanya ESP dan Kalsium juga ibu sarankan untuk ibu yang melalui kemerunduman susuibu walaupun rutin perahan konsisten dan tidak berubah. Alhamdulillah memang ramai yang berpuashati.

ESP membantu menganjalkan bentuk payudara wanita terutama yang menyusukan anaknya. Semua ibu yang telah mencuba ESP mengakui kebenarannya. Payudara mudah rasa berat jika bayi lambat menyusu atau sesi perahan tertunda. Selain itu payudara tidak mudah lembik atau hilang keanjalan. Namun pengambilan yang konsisten membantu mendapatkan hasil yang terbaik.

Last but not least :

Dr. Nasr also listed the several forms of protein and the length of their chain of Amino Acids. The shorter the chain, the more quickly the Amino Acids can be absorbed and utilized.


  1. Soy has the shortest chain and takes less than an hour.
  2. Fish is next.
  3. Chicken takes about 4 hours.
  4. Beef takes about 5 hours.
  5. Pork takes about 6-8 hours to digest.

Jika anda mempunyai lebihan rezeki, tidak salah kita keluarkan sedikit belanja buat yang tersayang!

Anda bagaimana? Mahu mencuba vitamin Shaklee? Kami menyediakan trial pack untuk 30 hari consume dengan harga serendah RM80 dan free delivery. Boleh isikan borang pesanan di www.kemayamamakidz.com ini atau sms kan kepada saya 012-9066653

Apa itu MONOPOS dan kekurangan ESTROGEN?

hasil nukilan: wafimamakidz at 12:51 PM 0 comments Links to this post
Menopos menandakan penamatan haid. Ia juga menandakan penamatan kesuburan atau kemampuan untuk mengandung. Seperti kita katakan pada awalnya, menopos berlaku akibat kekurangan estrogen. 

Estrogen adalah satu di antara dua hormon utama wanita; yang lain itu progesterone. Ovari, yang melepaskan telur, mengeluarkan kedua-dua hormon itu. Sebelum menopos berlaku, salah satu fungsi estrogen ialah mengawal kitaran biakan dengan mengatur pembinaan lapisan didalam rahim; progesterone kemudiannya menanggalkan lapisan itu sekiranya tiada kehamilan. Bila ovari berhenti mengeluarkan telur, biasanya bila wanita berusia diantara 40 dan 50, ovari itu akhirnya berhenti mengeluarkan estrogen. Pendarahan bulanan kian susah dijangka - lebih cair dan kurang datang untuk sesetengah wanita, lebih pekat dan lebih kerap, untuk yang lain - dan akhirnya berhenti. Pendarahan bulanan akan berhenti sama sekali bila wanita itu telah menjalani pembuangan rahim - iaitu bila rahim dan dalam banyak keadaan, ovari dikeluarkan melalui pembedahan histerektomi. 

Ramai wanita meminta nasihat doktor bila mereka mengesan perubahan dalam corak pendarahan bulanan dan pada masa inilah merka mungkin mendengar buat pertama kali perkataan putus haid atau menopos. Ini juga masa yang terbaik untuk mula menimbangkan TPH 

Estrogen membawa kesan-kesan utama pada tubuh wanita. Kekurangan estrogen boleh menyebabkan pelbagai gejala, mendatangkan perasaan kurang selesadan menyusahkan kenikmatan hidup. Memandangkan purata jangka hayat wanita kini adalah 75-80 tahun, anda mungkin terus hidup semala 25 atau 40 tahun dalam keadaan kekurangan estrogen. Jika bukan setakat wanita mungkin merasa serba kurang selesa buat jangka pendek, mereka mungkin mengalami osteoporosis dan penyakit jantung buat jangka panjang. Hidup sengsara sedemikian bukan idaman dan tidak perlu sama sekali.


sumber rujukan: better you better world


Cadangan saya,vitamin yang sesuai utk diambil ialah:-

Nota:
  • Harga yang tersebut diatas hanyalah utk harga semenanjung sahaja dan caj kos poslaju RM10.00.
Jika mommies berminat.  Mamakidz juga turut menawarkan Trialpack (utk kegunaan sebulan)dengan RM81.00(termasuk kos pos).  So, jangan lupa SMS dan buat panggilan di 012-9066653 atau hantar jer email di p3zaf5y@gmail.com. Yang penting isi form di www.kemayamamakidz.com

FB Page daku

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

...There something about mamakidz Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez