Friday, December 10, 2010

Kenapa susu saya pekat selepas ambil trial pack set B?

hasil nukilan: wafimamakidz at 7:11 PM 0 comments Links to this post
kes 1.

Kenapa ye sejak saya makan trial pack ni susu saya makin pekat, seronok tengok. But ...my problem is: susu makin kurang instead of 4 oz dia jadi 2 oz. Sedihlah...nape orang lain meningkat tetapi saya menurun? Tak serasi ke?

Jawapan bagi kes ini


Ini adalah kes normal...bukan abnormal.
kenapa ia terjadi?

Dulu ibu ni dapat 4 oz tetapi cair...so dia akan jd 2 oz lepas amik vitamin sebab vitamin menyebabkan kepekatan darah jika tidak di consume dengan air yang banyak. maka consult customer untuk minum air dengan banyak.
Customer akan counter back: Oh saya dah minum air banyak, kerap masuk tandas.


Ingatlah wahai mommies, itu adalah pengorbanan seorang ibu yang menyusu ...selain keluar duit utk gadget yang pelbagai...apa yang kita lalui penuh dengan pahala dari Allah hatta ke tandas dengan kerap. Sebab ini adalah usaha kita banyakkan susu...minum air dan kerap ke tandas untuk perkumuhan yang sihat.


bagaimana kita boleh bantu mereka...cuba minum air sambil duduk dan bukan berdiri.Mulakan dengan Bismillah dan akhiri dengan alhamdulillah.
 

Nampak macam lawak kan? Ketahuilah wahai mommies, lagi banyak kite ke tandas (selari dengan pengambilan air) bermaksud ia lebih baik.




Oleh itu, para momies jika berminat ingin mencuba trial pack set B (harganya hanya RM80.00), 
SMS je mamanior @012-9066653 ataupun klik saje kat SINI untuk membuat pesanan


Moral of the story: 
Sebab itu mamanior sering berpesan "PENTINGKAN KUALITI, PEDULIKAN KUANTITI" dan sentiasa amalkan pengambilan 3L air suam/mineral/air R.O (bukan air manis ye...)sehari.  fikir-fikirkan...wahai mommies

FB Page daku

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

...There something about mamakidz Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez