Tuesday, November 15, 2011

Kelihatan muda seperti 20 an

hasil nukilan: wafimamakidz at 6:51 PM 0 comments Links to this post
Cerita 1
Si A: Wxxx Umur U baru 30an, tapi I lihat muka U seperti umur40 lebih. U ada masalah ke.
Si B:  ..................(tunduk malu tanpa berkata apa2)

Selepas beberapa bulan selepas itu 


Cerita 2
Si A:  Wah, Wxxx,betulke ini U.  Ternyata ia jauh berbeza dengan sebelum ini.  U nampak macam remaja berusia 20an lah...
Si B:......(tersenyum tanpa berkata apa-apa juga)
SiA:  Wxxx, ceritalah kat I, rahsia U. I pun nak kelihatan cantik dan muda seberti U.
Si B: Saya ada mencuba Vivix
Si A: Vivik tu, apa ye. Pencuci muka ke?. Bagitahulah kat I, nama brandnye nanti bolehlah I cari.
Si B: Utk pengetahuan U,Vivix itu ialah salah satu vitamin yang dikeluarkan oleh Shaklee di dalam bentuk cecair. Vivix juga dikenali sebagai "tonik untuk awet muda".
Si A: Wxxx, di mana I boleh dapatkannye ye.
Si B: Jika U berminat, U boleh memesannya melalui I.
Si A: Untuk pengetahuan U, Wxxxx.  Demi kecantikan I sanggup buat apa saja.  Sedangkan produk yang beribu2 I sanggup beli. Inikan pula harga yang sedemikian.

Moral of the story dari cerita di atas ialah. wanita selalu nampak cepat tua berbanding lelaki.  Ini adalah kerana, wanita telalah melalui fasa menstrual setiap bulan, dia bertanggungjawab melahirkan anak dan wanita juga akan mengalami monopause.  Oleh itu, jikalau wanita atau seorang isteri itu tidak menjaga kecantikan dirinya sejak dari awal, dia pasti akan kelihatan tua dari usianya dan tidak kelihatan menarik.


Jenama produk kesihatan terkenal shaklee memperkenalkan minuman kesihatan Vivix Botanical Beverage Mix yang menghimpunkan semua kebaikan tumbuhan berkenaan.

Vivix ilah tonik awet muda.  Memang nampak keberkesanannya.   Menurut Ketua Pegawai Sintis Shaklee Corporation Amerika Syarikat, Dr. Carsten R Smidt, Vivix adalah kuasa baru yang menghalang proses penuaan wajah.
Terdapat empat mekanisma yang membuktikan kebaikan Vivix iaitu ia mengandungi resveratrol yang kebaikannya sama dengan 3,000 gelas arak merah.  Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan.  Vivix mendapat sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim).   Menurut Carsten, Vivix juga berfungsi untuk melindungi dan memperbaiki sel DNA serta memberi kesan positif kepada genetik sekali gus mengurangkan sel penuaan. 

Walaubagaimanapun, percayalah usahatetap kena usaha, namun ajal maut di tangan Tuhan.  Sebagai manusia kita perlu berusaha untuk hasil yang terbaik.

So,jika kalian berminat untuk mengetahui harga dan keistimewaannya jgn lupa hantarlah email di p3zaf5y@gmail.com atau just PM di page kemayamamakidz.  Selain dari itu kalian juga bolehlah menerjah di blogshop Mamakidz iaitu www.kemayamamakidz.com

FB Page daku

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

...There something about mamakidz Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez