Friday, January 21, 2011

Tips menimbang blog dan Website Anda

hasil nukilan: wafimamakidz at 6:49 PM 0 comments Links to this post

Petikan asal dari blog jiwa kosong

Entri kali ni mamakidz nak kongsi bagaimanakah caranya nak timbang berat blog atau website kite... mungkin kdg2 kite tak sedar yg blog kite terlalu berat untuk diloading.. cam blog mamakidz ni la.. Hari tu mamakidz dah cuba tgk berat blog mamkidz mmg sgt berat, sebab lebih dari 200KB

Tapi mamakidz dah update so ade la kurang sikit. walaupun berat standardnya adalah 100KB atau bawah dari 183KB kebawah tapi kalau terlalu berat diloading orang tak nak masuk kite punya page kan? Mamakidz tak berapa arif sgt bab-bab IT. 

Sebab mamakidz tak amik kos IT semasa study. Jikalau you all tgk balik blog you all ada tak perasan blog agak lambat diloading sbb terlalu banyak gambar yg bersaiz besar resolutionnya mcm format png,jpeg,gift dll format.. tapi kalu you all pandai ubah saiz resoulutian ia akan menjimatkan space di blog ni walaupun blog ni unlimited..  Jomla cuba ukur sendiri yer takkan, mamakidz pulak yg nak loading blog you all.   Kat bawah ni mamkidz telah sediakan penimbang untuk you all cuba tgk kalau terlalu berat you all ubah yang patut.

kalau korang nak tahu lebih lanjut klik  disini
kat sini korang boleh tgk berapa banyak saiz yg korang da gn untuk blog korang
SELAMAT MENCUBA!! 

Domain Korang(s): had limit boleh dimasukkan didalam kotak ini hanya 10
Powered by iWEBTOOL

FB Page daku

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

...There something about mamakidz Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez