Thursday, January 20, 2011

Tips Internet: Lets me google that for you - mesti cuba

hasil nukilan: wafimamakidz at 4:49 PM 0 comments Links to this post

Senario: anda suka berforum. Tiba-tiba ada newbie baru join forum tanyakan soalan-soalan yang bagi senior terlalu asas atau benda boleh dicari gunakan google.

Senior-senior malas nak layan. Newbie merasakan dirinya dipinggirkan. Dan mula membuat provokatif. 

Senior merasakan nak sepak saja Newbie. Mula membalas provakasi newbie dengan menulis. "Google kan ada cari ler"

Newbie pun merasa terhina lalu membalas "Aku dah search tapi tak dapat daaaa". Lalu meninggalkan ruangan forum itu dan tak lawat-lawat dah sejak hari itu.

Apa ni... tak payah gado-gado. Kawan berkawan kan baik.Okla kalau senior-senior dah bosan nak menjawab soalan newbie ni. Jangan risau, disini ada web yang sungguh pedas untuk men-bahan para newbie tak reti nak guna google.

Nama web itu ialah "let me google that for you" yang dibina untuk menbahan bagi orang yang suka soalan-soalan yang bole cari kat google.. hahahahahaa.

Meh sini, aku bagi contoh senario: 
Newbie: macamana nak masak karipap?
Senior yang eksen: senang je beb klik sini

hahahahahahaha seronok bukan... hahahahahahahahaha 

Cara nak guna senang aje.
1. Pergi ke web http://lmgtfy.com/
2. Taip "cara memasak karipap" tekan butang google search
3. Satu link kat bawah share link below akan muncul. Copy dan paste aje link itu.
Selamat mencuba.

Ingin tingkatkan traffic blog anda....

hasil nukilan: wafimamakidz at 4:18 PM 2 comments Links to this post
Siapalah tak nak traffic yang banyak dan menjadi blogger yang glemer kan?. Oleh itu, untuk tingkatkan traffic blog kite yang tak segelemar mana ni...Kite perlu menjadi lebih kreatif.  So, apabila anastasyea open join Blogist Anastasyea Bulan Februari 2011, maka mamakidz mencuba dan merebuat peluang.  Manalah tahu, untung-untung boleh dapat tempias traffic...dari blog anastasyea.

Untuk pengetahuan mommies, inilah anastasyea.  So, jika mommies nak berkenalan atau nak dapat tempias blog anastayea yang glemer ini silalah ke blog anastasyea.  Ada pepatah mengatakan "Tak kenal..maka tak cinta.  Bila dah kenal rindu-rinduan pulak".  Opss, jangan marah ye anastasyea, i'm sorry...gurau senda di petang sabtu jer...


Bloglist Anastasyea

Moral of the story:  Jika kita tahu, kite ni tak seglemer mana.., maka bila ada seseorang yang mengofferkan diri untuk membantu mempromosi blog kite, rebut aje.  Manalah tahu ini semua adalah dari Nya.  Jika, Dia inginkan sesuatu itu berlaku, maka Dia akan tunaikan... Insya Allah kite hanya mencuba, Dia yang menentukan

FB Page daku

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

...There something about mamakidz Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez