Wednesday, September 7, 2011

Shaklee sesuai utk semua golongan dan peringkat umur

hasil nukilan: wafimamakidz at 6:13 PM 0 comments Links to this post
Siapa kata Shaklee hanya untuk ibu yang menyusu? Shaklee punya banyak vitamin yang boleh diambil oleh mereka yang nak sentiasa sihat , mereka yang dalam proses pemulihan dan mereka yang sedang sakit....Shaklee sesuai untuk semua golongan dan peringkat umur.


Memang tidak dinafikan rata-rata suami tak suka makan vitamin. Atau kata lain perlu dipaksa.....tak salah, kita hidangkan beberapa biji vitamin untuk diambil selepas makan malam. Mula2 memang amik masa untuk minta suami makan....nanti lama kelamaan si suami akan dapat bezakan bila dia makan dengan tidak. Percayalah, tidak salah kita mencuba jika ia demi kesihatan sekeluarga.


Semua sedia maklum kos untuk menjalani rawatan di klinik-klinik sudah meningkat.  Jadi, tidak salah kita mencegah terlebih dahulu sebelum merawat.


Di bawah terdapat beberapa jenis pack percubaan supplement Shaklee (consume selama 30hari) yang anda boleh cuba.  Tepuk dada tanya selera, yang mana satu idaman kalbu...

 • Set A (Optimum set)
 • Set B (Breastfeeding set)
 • Set C (Confinement Set)
 • Set D (Skin Care/Beauty Set)
 • Set E (Breastfeeding with Calcium)
 • Set F (Feminine Set)
 • Set G (Allergy, Gegata, Sinus, Eczema, Athama)
 • Set H (Immune Booster)
 • Set I (Pregnancy Set - 1st/2nd/3rd trimester)
 • Dan banyak lagi seperti set untuk Diabetis, Vitamin untuk pelajar, kanak-kanak dan lain-lain.
Persoalan ini pernah dikemukakan oleh pelanggan sahabat Mamakidz;
"Macam mana ibu Addinnasa boleh pack vitamin Shaklee untuk 30 hari ...jika 14 hari saya tahu memang boleh sebabkan vitamin senang berubah bila dikeluarkan dari botol asalnya."

Persoalan yang bagus dan menunjukkan sahabat alam maya ini juga seorang konsumer makanan tambahan seperti vitamin sebab itu beliau concern tentang vitamin.  Selama ini beliau mungkin sudah terbiasa dengan vitamin yang mengandungi silika gel di dalam botol vitamin tersebut. Namun ada juga yang bertanya, apa benda silika gel tu? Macam mana bentuknya?

Macam mana bentuk silika gel sebenarnya?
Ini antara bentuk silika gel yang boleh ditemui dalam beg tangan baru, kasut baru dan vitamin sintetik.


Uniknya Shaklee
Mengapa kami boleh membuat trial pack untuk 30 hari makan? Bukan 14 hari? Ini kerana dalam Shaklee sendiri tiada kehadiran silika gel. Maka dengan ini, ibu yakin untuk menyediakan trial pack untuk 30 hari makan.

Apa yang tidak boleh ada dalam produk yang baik?
 • pewarna- artificial colours, mengapa perlu ada pewarna? Apa yang cuba disembunyikan melalui pewarna? 
 • perasa - artificial flavors, ianya menjimatkan kos penghasilan vitamin berbanding dengan perasa asli.
 • pemanis sintetik-mengapa perlu pemanis sedangkan kita tahu ianya tidak baik untuk kesihatan sedangkan kita mengamalkan makanan kesihatan untuk mengoptimumkan kesihatan?
 • vitamin E -alpha penting untuk kita belajar mengapa ada sesetengah vitamin E yang kita amalkan tidak beri kesan yang betul pada kulit dan tubuh kita. Ini kerana "I" atau "dl" adalah vitamin sintetik manakala "d" adalah asli. Asalan pengeluar menggunakan sintetik kerana ianya lebih murah dan menjimatkan kos.
 • silika gel-Sebenarnya silika gel adalah antara bahan yang tidak sepatutnya ada dalam makanan tambahan vitamin khususnya. Ini kerana apabila adanya kehadiran silika gel, vitamin itu adalah dalam golongan sintetik dan tidak asli.
Anda bagaimana? Pilihan di tangan kita.
Anda bagaimana? Mahu mencuba vitamin Shaklee? Kami menyediakan trial pack untuk 30 hari consume dengan harga serendah RM80 dan free delivery.  Apalagi, Sms/whatsapp kan saja kepada saya 012-9066653

FB Page daku

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

...There something about mamakidz Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez