Monday, October 18, 2010

Tukar kerakyatan kenegerian...TERENGGANU

hasil nukilan: wafimamakidz at 5:50 PM 0 comments Links to this post
Hari ini dan detik ini bersamaan 18/10/10, mamanior pergi dengan hubby(Abah) ke JPN, Ulu Langat, Kajang, ambil IC. Mamanior dah jadi anak Terengganu.  Mamanior tidak berasa sedih malah berasa bangga, sebab hubby (Abah) mamanior orang Terengganu.  Walaupun mamanior dilahirkan dan dibesarkan di Kuala Lumpur.  Tapi mamanior ni suka hidup merantau tidak duduk setempat.

Sedari tingkatan 1, mamanior telah dihantar belajar ke Kedah, Masa belajar di U dan ILPKL pun, mamanior menginap di Asrama. Apabila cuti barulah mamanior balik berjumpa dengan kedua ibu-bapa.

So, apabila mamanior ditackle oleh Abah, mamanior ON jelah....(nada gelenyar slang Terengganu).  Dengan Abah, mamanior betul-betul mengenali kehidupan yang sebenar & kenal kehidupan Adventure (climbing,camping, hutan dan pelbagai aktiviti lasak)

Dulu mamanior tidak pandai hidup berdikari terutama memasak. Abah banyak mengajar mamanior, cara-cara menyiang ikan, memasak nasi dan pelbagai lauk-pauk.  Kesiankan mamanior ni kan....

Untuk pengetahuan mommies, mamanior mula memasak nasi apabila dicabar oleh Abah (masa tu tak kenal dia pun) untuk memasak nasi didalam hutan, berpeluh mamanior pada masa tu.  Akhirnya mamanior berterus-terang sajelah dari  semua ahli kumpulan kelaparan, betul tak. Tapi Abah pada masa tu memang profesioanl, dia tidak gelakkan mamanior pun, malah dia mengajar mamanior teknik-teknik nak survive didalam hutan.

So, ada hikmahnya mamanior dipertemukan dengan Abah.

Itu sebab bila Abah ajak tukar kerakyatan kenegerian TERENGGANU masa raya aidilfitri hari tu, mamanior setuju aje....  

Inginkan perut anda kempis dengan lebih cepat? Apa kata anda cuba Gel Sireh Slim

hasil nukilan: wafimamakidz at 1:57 PM 0 comments Links to this post

GEL SIREH SLIM 


(dari Sireh Emas)
gel-sireh-emas-new-wafi.jpg
Harga :
RM35.00  + RM6.00 (Pos Laju) = RM41.00
Terdapat banyak Gel pelangsing dipasaran pada hari ini. Namun saya mengesyorkan anda mencuba Gel Sireh Slim kerana KELEBIHAN berikut yang tidak ada pada gel pelangsing yang lain 

Dibuat dari bahan-bahan berasakan herba iaitu ekstrak daun sireh. Flavournoid dan Polyphenol yang terdapat dalam daun sireh membantu menegangkan kulit yang telah kendur selepas bersalin, mengelakkan kedutan kulit dan membantu melancarkan pengedaran darah.
 
Tidak mengandungi kafein. Oleh itu ia selamat digunakan oleh ibu yang meyusukan anak.

Tidak berbau. Kebanyakan gel pengempis perut dipasaran berbau seperti minyak angin dan berbau herba. Oleh itu ia boleh dipakai sewaktu hari bekerja.

Tidak berminyak dan tidak melekit kerana ia berasaskan air dan mudah meresap kedalam kulit untuk memberikan hasil tindak balas yang optimum.
Membantu tubuh membakar lemak & selulit

Mengecutkan tisu kulit untuk membentuk tubuh kembali langsing

Menyingkirkan lemak melalui tindakbalas metabolic lipid secara perkumuhan                                                  
Memberi keselesaan kepada penggunanya kerana ia tidak berminyak
bulletDisahkan HALAL oleh JAKIM


Kesan tindakbalas
  • Pemakaian yang sempurna akan memberi kesan hangat lebih dari 12 jam.
Cara penggunaan
  • Usapkan secara arah lawan jam pada tempat yang berlemak.
  • Untuk kesan yang lebih baik guna bersama bengkung moden dan senaman.
  • Sapukan gel Sireh Slim ini diperut dan pinggul anda setiap kali sebelum memakai Bengkung Moden.
  • PERHATIAN!!! Untuk mengelakkan anda dari menyapu gel sehingga overdose dan menyebabkan rasa pijar, sebaik-baiknya sapu sedikit dahulu dibahagian pinggang dan perut. Jika tidak terasa panas barulah ditambah gel lagi sehingga anda rasa panas.

FB Page daku

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

...There something about mamakidz Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez