Wednesday, May 4, 2011

Pict.2 Mamakidz sekeluarga bercuti

hasil nukilan: wafimamakidz at 8:46 PM 0 comments Links to this post

Ini adalah gambar en. hubby, Afiq dan Jr. sedang mengharungi ombak kecil di Taman Negara....

N3 post via nokia

Mamakidz sekeluarga pergi bercuti

hasil nukilan: wafimamakidz at 8:41 PM 0 comments Links to this post

Salam semua....
Semenjak Mamakidz dapat ilmu blogging yang baru iaitu update N3 hanye menggunakan hanset.
Maka, sekarang ini apalagi...keluarlah gambar yang terperap di henset yang mana tak sempat nak dipindahkan ke komputer dan dipostkan di N3.
Gambar ini adalah gambar percutian Mamakidz sekeluarga ke Taman Negara semasa cuti tahun baru cina tahun ini (2011).
Mamakidz sekeluarga telah menaiki sampan panjang mengharungi ombak kecil di Taman Negara. Pengalaman itu amat menyeronokkan....
N3 post via Nokia

Mamakidz dan Jr.

hasil nukilan: wafimamakidz at 6:29 PM 0 comments Links to this post

Salam u all...
Inilah anak Shaklee....nak tahu kenapa Mamakidz berkata demikian? Ini adalah kerana, sejak Mamakidz lahirkan Jr. pelbagai supplemen Mamakidz amalkan utk membanyak susu Mamakidz. Sehinggalah pada satu hari dipendekkan cerita Mamakidz telah terbaca N3 di blog N mengenai Shaklee. Mamakidz mulai dgn mengamal trialpack terlebih dahulu. Ternyata pilihan Mamakidz adalah tepat....

Melaka pun ada monorel

hasil nukilan: wafimamakidz at 3:05 PM 0 comments Links to this post

gambar dihantar via nokia

Pict.2 santai d'melaka cruise

hasil nukilan: wafimamakidz at 2:34 PM 0 comments Links to this post

Linda bertindak sebagai pemandu pelancong kepada mamakidz sekeluarga. Mamakidz memang orang Melaka, tapi...kurang mengenali negeri Melaka kerana Mamakidz membesar di K.L.

Kelas ~ Live Posting Guna Henpon

hasil nukilan: wafimamakidz at 1:38 PM 0 comments Links to this post
Wah wah ... sejak ada kemudahan menge'post' update menggunakan tepon ... makin malas la pulak aku nak menghapdet aku nyer blog secara manual yer. Ye lah kan ... sekarang kan teknologi dah memacam ... baik ler kita gunakan

Laie pun pakai tepon nih aku rasa senang sket kot. Terutama nak menghapdet menda yang sket² cam nak pie makan² ke, jejalan ke ... menda yang spontan gitu lah. Kalo setakat nak amik gambo guna kamera, pehtu nak load masuk PC, pehtu nak upload kat photobucket ler bagai ... pehtu nak celoteh pok pek pok pek pasal gambo tu plak ... by the time ko nak start type ... idea ko pun ilang ... ko pun terus malas ... simpan je la dalam draft

Mari kita mulakan sesi Tutorial ~ Live Update Guna Henpon
1. Tips untuk pengguna blackberry - send MMS - which address -phone atau email - pilih email
2.  Tips untuk pengguna Nokia - send MMS 
3.  MMS perlu dihantar ke email xxxxxx.blogger.com

Santai d'melaka cruise

hasil nukilan: wafimamakidz at 1:28 PM 0 comments Links to this post

Potong Kuku Hari Jumaat Sunat Ke?

hasil nukilan: wafimamakidz at 12:32 PM 0 comments Links to this post

potong kuku Potong Kuku Hari Jumaat Sunat Ke?
Memotong kuku termasuk dalam sunnah fitrah. Ini jelas apabila Rasulullah saw bersabda yang bermaksud:
“Sepuluh perkara dikira sebagai fitrah iaitu memotong misai, memelihara janggut, bersugi, memasukkan air ke hidung, memotong kuku, membasuh sendi, mencabut bulu ketiak, mencukur bulu ari-ari, bersuci dengan air (beristinja), berkata Zakaria: Aku lupa yang ke-10 kecuali berkumur.” (Riwayat Muslim)

Rahsia Mendapat Anak Soleh

hasil nukilan: wafimamakidz at 12:16 PM 0 comments Links to this post

anak soleh Rahsia Mendapat Anak Soleh
“Wahai Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami isteri-isteri kami dan zuriat keturunan kami sebagai penyenang hati (kami), dan jadikanlah kami imam bagi orang-orang yang bertaqwa.” [Surah Al Furqan, 74]

FB Page daku

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

...There something about mamakidz Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez