Tuesday, September 6, 2011

Set yang manakah sesuai sekiranya saya berpantang?

hasil nukilan: wafimamakidz at 5:22 PM
Mamakidz akan suggest mengambil set C iaitu mengandungi ia mengandungi multivitamin, B complex, Vitamin C dan Zinc. Zinc seperti yang kita sedia maklum bahawa ia sangat penting dalam membantu mempercepatkan proses baik luka disebabkan kelahiran.

a) Vita-Lea Iron Formula/multivitamin
Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Kebiasaannya, sekitar usia anak mencecah 6 bulan, kita di syorkan untuk memperbanyakkan sumber zat besi ke dalam makanan anak...contoh terbaik ialah ikan bilis dan bagi ibu menyusu multivitamin atau nama lain vitalea telah di lengkapi dengan iron bagi membantu pembesaran anak dengan lebih baik lg...Ada sesetengah doktor menasihatkan agar ibu yang menyusu perlu memastikan pengambilan zat besi dalam menu harian agar si ibu tidak mudah pitam atau pening selepas memerah mahupun menyusukan anak. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Walaubagaimanapun multivitamin beserta formula zat besi ini tidak disarankan diambil dengan  minuman susu kerana ianya akan mengurangkan efisiensi penyerapan zat besi oleh badan.

b) B Complex
Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress (sebagai penenang), Membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa(mood baik..)...so, bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik penghasilan susu akan lebih lancar. Pengambilan pil perancang memerlukan pengambilan b complex yang konsisten kerana pengambilan pil perancang memusnahkan zat vitamin B yang sedia ada di dalam badan si ibu.
 Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantikberseri dan tidak kusam.

c) Vitamin C
Sangat penting untuk menjaga salur darah, sebagai antioksidan dan membantu meningkatkan antibodi ibu dan pengambilan Vitamin C membantu meningkatkan kandungan antibodi di dalam susuibu untuk anak yang sedang menyusu. So, sekiranya anda atau baby demam, cuma tingkatkan pengambilan vit c ke 2 biji sehari ...dan bagi ibu2 yg menghadapi puting melecet/luka/berdarah,insya allah akan mudah sembuh...satu lg kesannya kulit makin bersih, cerah & cantik. Vitamin C membantu pembentukan kolagen dengan lebih baik.

Namun ramai ibu yang lebih berminat kepada set B kerana ianya mengandungi alfalfa dan ini tidak mempunyai masalah kerana setiap orang mempunyai daya ketahanan yang berbeza. Mungkin keperluan zinc tidak menjadi masalah kepadanya.

 Alfalfa
Merupakan supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat. Turut membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim.Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat.Turut membantu perkumuhan (lebih lawas)dan membuang angin dalam badan...secara automatik kesan baik pd bby..susah nak kena kembung.
Bagi yang tidak menyusukan bayi, Alfalfa yang dikenali sebagai raja tumbuh2an ini mempunyai banyak khasiat kesihatan. Ianya dikatakan banyak membantu meningkatkan kelancaran proses perkumuhan dan bagus untuk buah pinggang. Ianya juga adalah dalam kategori fiber dan mengenyangkan. Pengambilan Alfalfa memerlukan pengambilan air yang seimbang dengan pengambilan kuantiti alfalfa. The more we take the more we have to drink.(PERINGATAN: ALFALFA TIDAK BOLEH DIAMBIL OLEH PESAKIT SLE)

Renung2kanlah testimonia Puan Rosnani agar ia dapat memberi keyakinan kepada mommies semua.
credit: better you betterworld

Pengalaman seorang ibu yang telah melahirkan anak secara ceaserean -  bayi 4.9kg !

Wahhh, teruja sungguh saya membaca komen-komen Puan Rosnani di ruangan FaceBook Genkimomma.com. Thank you very much, sis!!! (^_-)

Sis Rosnani nie saya kenali sejak beliau sedang mengandungkan baby nya. Jom baca pengalaman Shaklee Sis Rosnani ini, terutama selepas beliau melahirkan baby seberat 4.9kg!!!

"apa sj ttg shakleee saya teruja nak tau n cuba... apalagi baru baru ni saya terpaksa bersalin secara pmbedahan memandangkan baby melintang n besar 4.9 kg itu pun mujur awal dari tarikh jangkaan bersalin klu tak mgkan cecah 5kg atau lebih......keesokan selps bersalin saya tak mampu untuk makan ..tiba teringat pasal shakleee.. terus saya menelan vit zinc... b complex dan alfalfa dulu...... setelah itu barulah perut saya boleh menerima makanan... sblm menelan vit tersebut tuhan je tahu sakitnya stlh makann masuk walau hanya sesudu bubur. namun dgn vit shakleee alhamdullilah saya dipermudahan semuanya... bertenaga...perut tak lagi sakit.... ia turut mengatasi masalah rambut gugur.. biasanya lepas bersalin rambut saya byk gugur.. tp kini alhamdullilah.. tidak lg... saya cm guna alfalfa, vit lea, vit e, vit c, b cmplox,osto,esp,zinc..."


Sis Rosnani juga setuju, pemakanan vitamin beserta dengan ilmu akan dapat membantu ibu-ibu makan vitamin dengan gembira (mendapatkan khasiat seoptimum nya).

SET BERSALIN SHAKLEE

Set Bersalin Shaklee di datangkan dalam 2 jenis pilihan, 40 days trial pack, ataupun full pack untuk kegunaan selama 4 bulan. Maklumat lanjut di bawah ini:

(1) 40 days Shaklee Trial Pack Set C (40 tabs each for Vita-Lea, Vita-C, B-Complex & Zinc Complex). RM100 termasuk kos penghantaran Pos Laju Percuma + Free Vitamin brochure + Free consulation + Free gifts (while stock lasts).

(2) Full Package set di atas (No. 1) beserta kos penghantaran untuk kegunaan 4 bulan = RM225.

(3) 40 days Shaklee Trial Pack Set C Add-On Alfalfa (40 tabs each for Vita-Lea, Vita-C, B-Complex & Zinc Complex + 80 tabs Alfalfa Complex). RM110 termasuk kos penghantaran Pos Laju Percuma + Free Vitamin brochure + Free consulation + Free gifts (while stock lasts).

(4) Full Package set di atas (No. 3) beserta kos penghantaran untuk kegunaan 4 bulan = RM268.

Jika mommies berminat.  Mamakidz juga turut menawarkan Trialpack yang mana harganya adalah  termasuk kos pos.  So, jangan lupa SMS dan buat panggilan di 012-9066653 atau hantar jer email di p3zaf5y@gmail.com.

0 comments:

FB Page daku

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

...There something about mamakidz Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez