Friday, April 29, 2011

Marketing Plan Percuma Untuk Blog Korang

hasil nukilan: wafimamakidz at 2:38 PM
Salam U all...
Ini adalah bw Mamakidz yang pertama ke blog puanbee...Bagi blogger newbie seperti Mamakidz, N3 ini amat menarik sebab mungkin betul juga kata puanbee...tak cuba tak tahu...So, Mamakidz amat bebesar hari mencopy+paste N3 ini di blog Mamakidz. 
Mamakidz amat berharap agar N3 ini dapata membantu semua newbie spt. Mamakidz.........


sumber rujukan:blog puanbee
Hari ni bee nak bercakap dan bagi kesedaran kat korang yang suka sangat tinggal komen di shoutbox dan bukan di tempat komen , salah satu bee mendapat backlink yang banyak adalah tinggalkan komen di blog lagi-lagi blog yang memakai plugin comment luv , blogspot pun boleh pakai plugin itu kalau nak , ada cara nya …tapi kebanyakkan blog wordpress berbayar ada plugin commen luv nih …Juga blog yang mempunyai PR yang tinggi serta lama atau kata lain otai …

Kelebihan nya ? setiap kali kita tinggalkan comment entri terakhir kita akan di tinggalkan bersama-sama dengan komen tersebut , contoh seperti yang ada di blog puanbee , ok jika komen ada url entri terlatest berkemungkinan ada orang klik dan singgah di blog korang pulak ..mana tahu entri korang tajuk best best meletop ..sampai bila-bila lah orang yang singgah di blog A akan klik ke url blog korang ..percaya tak ? kalau tak percaya moh tengok bukti di bawah ..

cuba tengok di tetikus rosak , dan kujie ..eh siapa tak kenal kak kujie yang fames tu kan , sekali bee pergi komen di blog dia lebih kurang 100 lebih back link yang bee dapat ,ini minggu ini sahaja backlink yang bee dapat dari blog kak kujie… tetikus rosak tu bee nak berterima kasih pada dia , kerana dia letak banner segmen bee yang memberi banyak backlink ! …

Di atas adalah senarai back link yang bee dapat bulan mac , bukan bulan april tau . kalau tengok atas sekali adalah puankutu , itu sebab bee rajin komen di sana ..hehe dari shoutmix pun ada jugak tapi tak banyak ler…so korang ..elok lah mula kan marketing plan untuk blog korang secara percuma jer…mula lah tinggalkan komen yang membina dan baca lah entri kawan-kawan dengan ikhlas …mesti ada habuannya ….
Opss bee tak mention di atas tadi kan , kelebihan lain yang orang tak nampak , jika url blog kita ada di banyak website lain , atau blog lain , google suka ..bermakna blog kita ni mesra alam dan aktif ..itu yang kita mau yer idok ?Lagi-lagi blog yang memang dah setting no follow kepada do follow , ok bee dah huraikan dengan cara yang paling simple untuk korang faham , Tinggal lagi korang ler nak bertindak bijak atau tak ..
Sesetegah orang akan cakap “ala aku tak main lah nak popularkan blog dengan komen komen ni..” bee pernah baca di blog seseorang yang belagak cam tu ..haa tak pe …ikut cara masing-masing jika kita dah memang ada pembaca tetap tak pe , tapi bagai mana dengan orang yang baru nak membina jenama blog ? mesti nak memperkenalkan blog korang kan , mesti mula dari bawah …mana de orang berjaya terus mula dr atas…

2 comments:

puanbee on April 29, 2011 at 3:56 PM said...

ah puanbee agak terharu disini hee..terima kasih yer mamakiz.. :)

puanbee on April 29, 2011 at 4:03 PM said...

http://puanbee.com/buat-pop-up-window-untuk-memudahkan-pembaca-komen-tutorial/

mamakidz patut baca nih :)

FB Page daku

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

...There something about mamakidz Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez